Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na vakıflar iddiası için dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na vakıflar iddiası için dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na bir tazminat davası daha açtı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Kılıçdaroğlu'na vakıflar aracılığıyla yurt dışına para kaçırıldığı iddiaları nedeniyle toplam 1 milyon TL'lik tazminat davası açıldığını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs'taki grup toplantısı ve akşamında yaptığı Twitter paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin yurt dışına kaçmak için iki vakıf aracılığıyla ABD'ye para transfer ettiğini iddia etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşmasını ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar için manevi tazminat davası açtı. Avukatı aracılığıyla, her bir konuşma için 500 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon liralık tazminat talep etti.

ORTAK AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

İddiaların odağındaki TÜRGEV ve ENSAR Vakfı da bir açıklama yapmıştı. Ortak açıklamada, iddialar reddedilirken, her iki vakfın da ABD yasalarına uygun bir şekilde faaliyet göstererek, Türk öğrencilerin eğitimlerine destek verdiği vurgulanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN