Davutoğlu'ndan Soylu'ya: Görevi bıraktığımda hendek, barikat hiçbir şey kalmamıştı

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, başbakanlık yaptığı döneme dair yaptığı konuşmada "Ben başbakanlığı bıraktığımda hendek, barikat hiçbir şey kalmamıştı" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kırklareli'deki basın toplantısında konuşma yaptı. Davutoğlu konuşmasının sonunda gelen soruları yanıtladı.

İlk temellerinin 26 Haziran'da atılacağı duyurulan tartışmalı proje Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin yalnızca İstanbul'u değil Trakya'yı de tehlikeye attığını belirterek "Kanal İstanbul, İstanbul için bir felakettir" dedi.

'NEDEN FİNANS BÜYÜYOR? ÇÜNKÜ FAİZ'

Enflasyonun kontrol edilmesi için ithalat yapılıyorsa önce girdi fiyatlarının kontrol edilmesi gerektiğini dile getiren Davutoğlu, tarımın Trakya'nın 'can damarı' olduğunu söyleyerek büyük bir sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Davutoğlu, "Devlet neden kaynak aktaramıyor? Çünkü devletin kaynakları 3-5 faizci tarafından sömürülüyor. Yolsuzluklarla sömürülüyor. En çok büyüyen sektör finans. Neden finans büyüyor? Çünkü faiz" dedi.

Ergene Nehri'ndeki kirliliğe dair açıklamalarda bulunan Davutoğlu, bozulan bir ekolojik dengenin geri getirilmesinin zor olduğunu dile getirerek 'en azından ıslah etmenin' gerekliliğini vurguladı.

Gelen soruları yanıtlayan Davutoğlu, Başbakanlık yaptığı döneme ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İçişleri Bakanı Davutoğlu'nu yerinden etmek için toplandık dedi. Peki kim bunlar: Berat Albayrak, Binali Yıldırım, kendisi.

Kendi arkadaşlarınız iktidardayken onlara karşı siyaset yapmak cesarettir.

7 Haziran 1 Kasım arasında da eğer bir gün inşallah tarih bunları yazdığında Meclis çoğunluğu olmayan bir başbakanın ülkeyi ekonomik krize sokmadan, otoriter eğilimlerin ortaya çıkmasına izin vermeden, demokratik hukuk kurallarını zedelemeden terörle nasıl mücadele ettiğini yazacak. Ve arkamda kimse yoktu. Kendi partimde bana karşı örgütlenenler vardı.

Suruç ve Gar saldırısıdır iki büyük terör olayı. Her gün şehitler veriyorduk.

İçişleri Bakanı terörle mücadele kahramanlığı yapıyor. Ben başbakanlığı bıraktığımda hendek, barikat hiçbir şey kalmamıştı.

'GAR SALDIRISINDA TEK TEK HASTANELERİ DOLAŞTIM'

Hiçbir şekilde demokratik hukuk devletinden taviz vermedim. Ben HDP'ye karşı siyasi mücadele yaparım. Ama onların güvenliğini temin etmek de devletin görevi. Gar saldırısı olduğunda ben tek tek hastaneleri dolaştım. 'Devlet adına size sabır ve özür diliyorum' dedim.

Asla korkmadım. Korkmuş olsam başbakanlığı bıraktıktan sonra yönetim kurullarından birkaç maaş alırdım. Niye çıktım buna? Ben borçluyum. Çocuklarımıza, torunlarımıza borçluyum.

Devletin mahremiyetini gerektiren hususlar dışında her şeyi anlatıyorum."

Basın toplantısında kendisine gelen "Önceliklerimiz arasında olmazsa olmazımız 'eğitim, sağlık, tarım' dediniz. Ben eğitimden başlamak istiyorum. Biz cumhuriyetin okullarında fırsat eşitliğiyle eğitim aldık. Okullarımız nicelik olarak artırılırken nitelik artırılmadı. Her köye üniversite de açsak bunun çözümü bu değil. Şimdi gençler yurt dışına kaçıyor. Demek ki biz bir hata yaptık. Eğitimi özelleştirdik. Pandemi sürecinde gördünüz. Geçmişe dönük düşündüğünüzde bu süreçler içinde vardınız. Yanlış yaptığınızı düşünüyor musunuz?

İkinci sorum, eşiniz de hekim ben de, 20 yıllık süreçte şehir hastaneleri kavramı, sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi, pandemi dolayısıyla yaşadığımız süreçte gördük ki yanlış politikalar izlemişiz" sorusuna cevap veren Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

Ben eğitimciyim. İki yerde ben huzur bulurum. Bir kitaplarla bir de gençlerle eğitim içinde. Eğitimle ilgilenebildiğim dönem sadece başbakanlık dönemiydi. Bu dönemde başladığı andan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'na gidip sabahtan akşama kadar süren bir çalıştay yapacağız dedim.

'ÇOK KAPSAMLI PROJE DÜŞÜNÜYORDUK'

Mesleki eğitimde radikal bir dönüşüm planlıyorduk. Meslek okulları açmak tam resmi değil tam özel de değildi. Üniversiteye gitmeden önce herkesin bir mesleği olacak. Çok kapsamlı bir proje düşünüyorduk. Öğretmen formasyonu. Ben öğretmenim. Yepyeni teknolojiler gelişti. Öğretmenlerin de kendilerini yenilemeye ihtiyaç var. YÖK'e gittim bana projelerinizi getirin dedim. Niceliksel artış beni ürküttü. Yaptığım ilk işlerden birisi; bütün memurların maaşlarını önüme aldım baktım bazı memur kategorileri zam almış.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN