Davutoğlu Erdoğan ve Bahçeli'ye böyle yüklendi: Ülkeyi nöbetleşe krize götürüyolar

Davutoğlu Erdoğan ve Bahçeli'ye böyle yüklendi: Ülkeyi nöbetleşe krize götürüyolar

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, döviz kurunu önlemek ve TL'deki değer kaybını önlemek için uygulamaya konulan dövize endeksli mevduat sistemi üzerinden iktidara yüklendi. Döviz kurundaki yükselişe dikkat çeken Davutoğlu, ''Sabah dolar 16 liranın altındaydı. Bahçeli konuştu 16 lirayı geçti. Bunlar nöbetleşe ülkeyi krize götürüyor. Bir gün Erdoğan konuşuyor bir kriz, ertesi gün Bahçeli konuşuyor başka kriz. Bahçeli'ye elinden gelse Türkiye'de bütün kurumları kapatacak'' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kars’ın Kağızman ilçesinde partisinin 1. Olağan İlçe Kongresine katıldı. Kars’ta iki gündür sürdürdüğü gezinin değerlendirmesini yapan Davutoğlu, esnafın ve çiftçinin sıkıntılarını, “Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz” sözleriyle dile getirdi. Ekonomiye dair açıklamalarda bulunan Davutoğlu'nun gündeminde dövize endeksli mevduat sistemi, 20 Aralık'tan bu yana 16-17 liraya çıkan döviz kuru vardı.

Kağızmanlılara seslenen Davutoğlu, ''Rusya ile Ukrayna bugün savaşıyor. Geçen seneden bugüne Rusya parası dolar karşısında yüzde 18 değer kazandı. Ukrayna parası yüzde 8 değer kaybetti. Türk lirası yüzde 100 değer kaybetti. Sabah dolar 16 liranın altındaydı.

Bahçeli konuştu 16 lirayı geçti. Bunlar nöbetleşe ülkeyi krize götürüyor. Bir gün Erdoğan konuşuyor bir kriz, ertesi gün Bahçeli konuşuyor başka kriz. Bahçeli'ye elinden gelse Türkiye'de bütün kurumları kapatacak. Şimdi dolar 16 geçti, 17'ye doğru gidiyor.'' dedi.

''ÇİFTÇİ ÜRETİCİ ZARAR EDİYOR TÜKETİCİ DE HAYATINDAN MEMNUN DEĞİL''

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz. Çiftçilerimizin feryatlarını duyduk. Hayvan besicilerimiz hayvanlara harcadıkları yem fiyatlarını karşılayamadıklarından yakınıyor. Bu topraklar bereketsiz değil. Ancak ne yazık ki bu ülkede iktidar olanlar halktan kopuk yaşıyor. Kağızman'daki esnaflarımız siftah yapmadan kapatıyorum dedi. Peki neden? Sebebini söyleyeyim bir cehalet, ikincisi de yolsuzluk. Bugün Türkiye'de Kars'a baktığınızda Bangladeş ile aynı hayat standardında. Halk patates bile alamıyor. Ne yiyecek bu halk? Çiftçi üretici zarar ediyor tüketici de hayatından memnun değil.

Artan fiyatlar tüketicinin adlığı maaşa yetmiyor. Herkes mutsuz. Size gelip bir takım sözler verecekler, gelip propaganda yapacaklar, 'bütün dünyada böyle diyecekler' sakın inanmayın, bunlar yalan söylüyor. Rusya ile Ukrayna bugün savaşıyor. Geçen seneden bugüne Rusya parası dolar karşısında yüzde 18 değer kazandı. Ukrayna parası yüzde 8 değer kaybetti. Türk lirası yüzde 100 değer kaybetti. Sabah dolar 16 liranın altındaydı.

'ERDOĞAN VE BAHÇELİ ÜLKEYİ NÖBETLEŞE KRİZE GÖTÜRÜYOR'

Bahçeli konuştu 16 lirayı geçti. Bunlar ülkeyi nöbetleşe krize götürüyor. Bir gün Erdoğan konuşuyor bir kriz, ertesi gün Bahçeli konuşuyor başka kriz. Bahçeli'ye elinden gelse Türkiye'de bütün kurumları kapatacak. Şimdi dolar 16 geçti, 17'ye doğru gidiyor.

Bunlar doları düşük tutabilmek için TL'deki kaybı engellemek için 'kur korumalı mevduat' diye bir ucube çıkardılar. Faiz üzeri faiz. Yani elinde parası olan, zengin olan, tuzu kuru olan bankada doları, Türk Lirası olan gidiyor bankaya parayı yatırıyor. Devlet de ona diyor ki 'sana faiz vereceğim, yetmez bir de kur oynarsa yukarı doğru sana kuru da farkını ödeyeceğim.

'BU FAKİR HALKI 3-5 FAİZCİYE KURBAN EDİYORLAR'

Bugün 16 lirayı aşan kurla, kur korumalı mevduattan bu tuzu kurulara, bu faizcilere aktarılan hazine kaynağı 100 milyar liraya yaklaşıyor. Şu günlerde, mazotunu koyup traktörünü tarlasına götüremeyen, hayvanını besleyemediği için hayvanını kesime gönderen çiftçiler bu kur farkının kurbanı oluyorlar. Bu fakir halkı 3-5 faizciye kurban ediyorlar.

Sonra da diyorlar ki siz susun sadece biz konuşalım diyorlar. Vatan millet edebiyatı üzerinden 3-5 kişiyi zengin milyonlarca insanı ise fakirleştiriyorlar. İktidara geldiğimiz gün önce bu faiz, rant düzenini yıkacağız. Bizim iktidarımızda hazinedeki kaynakları 3-5 müteathie verenlerden hesap soracağız. Şu anda dünyanın en faizci yönetimi bugünkü iktidardır en faizci lideri de Erdoğan'dır.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN