Babacan'dan iktidarın dış politikalarına tepki: Türkiye satılık bir ülke değil

Son dakika haberi... Partisinin ilçe kongresinde konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, iktidarın son süreçte BAE ve Mısır'la normalleşmesini sert bir dille eleştirdi. 'Bu ülkeleri FETÖ ile ilişkilendiren siz, normalleşen yine siz' sözleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, 'terörle suçladıkları ülkeden para dilendiler, bir özür alırsınız ama sadece para gelecek diye yapıldıysa yatacak yerleri yok' ifadelerinin altını çizdi.

Partisinin Konya iline bağlı Karatay ve Meram ilçe kongresinde konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'öyle bir ortaklık oluşturmuş ki buradan çıksa çıksa kriz çıkar.' ifadelerini dile getirmesinin yanı sıra iktidarın dış politikalarını, 'Dış politikada ‘stratejik fırfır dönemine’ geçmiş durumdalar. Bilinçsizce, hesapsızca, rastgele oyun oynuyorlar.' sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı'nın göreve başladığında 'tarafsızlık' yemini ettiğini belirten Babacan, Erdoğan'ın tarafsız olduğunu iddia edebilen olur mu sözlerini dile getirdi.

'CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ MI?'

Ali Babacan'ın konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

''Erdoğan öyle bir ortaklık oluşturmuş ki buradan çıksa çıksa sadece krizler çıkar. Otoriter rejimin olduğu yerde basın özgürlüğü olamaz. Bir televizyoncu eleştirel içerikli haber sundu diye hükûmetin hışmına uğradı. RTÜK, hakkında inceleme başlattı. Kendi talimatlarıyla yazıp çizen yüzlerce basın organı var. Yetmiyor. İktidarı eleştiren tek bir kanal, tek bir program dahi bırakmak istemiyorlar. Cumhurbaşkanı’nın yemin ettiği şekilde, tarafsız bir şekilde görevini yaptığını iddia edebilen çıkar mı? ‘Namusum ve şerefim üzerine and içerim’ dediği yemine ne oldu? Basının tarafsızlık yemini yok ama cumhurbaşkanının tarafsızlık yemini var.

ENFLASYONUN YARISINI BİLE AÇIKLAMIYORLAR

Enflasyonun yüzde 36 olduğunu iddia eden ‘güven abidesi’ kurumumuzun başındaki kişi, mevsimlik işçiye döndüğünü itiraf etmiş. ‘Başkanın kim olduğunu boş verin’ demiş. Çarşıda pazarda gördüğümüz enflasyonun yarısını bile açıklamayan bu kurumu da cumhurbaşkanı yönetiyor. Avrupa’da enflasyon yüzde 3’e, 4’e çıktı diye bir mücadele kampanyası başlattılar. Japonya’da yüzde sıfır küsurdan yüzde sıfır küsura arttı diye Japon Merkez Bankası tedbir almaya başladı. Hangi dünyada enflasyon o kadar yüksekmiş?

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI EMEKLİ KASABASINA DÖNDÜ

Dışişleri Bakanlığı, iktidar partisi üyelerinin işi bırakıp emekli olduğunda yerleştiği kasabaya döndü adeta. Ehliyet, liyakat, nezaket, diplomasi gibi olmazsa olmaz ilkelerin yerini kayırmacılık, kabadayılık, fevrilik ve hamaset aldı. Ülkeye hem dışişleri bakanı hem de Avrupa Birliği bakanlığı yapmanın onurunu yaşadım. 2 yılda 132 yurt dışı programı yaptım. 202 tane dışişleri bakanı ziyarete geldi. Türkiye’nin itibarına itibar kattık. Bu başarıları, bir şeref madalyasını omzumda hissediyorum.

DIŞ POLİTİKA 'STRATEJİK FIRFIR DÖNEMİNE' GEÇTİ

Türkiye’yi F-35 projesindeki 4 ana ülkeden birisi yapmıştık. Bu hükûmet; parasını ödediğimiz, tescilini yaptırdığımız uçakları teslim alamadı. Türkiye F-35 projesinden çıkarıldı. Uçaklara 1 milyar 400 milyon dolar para verdiler. Uçaklar yok, para da yok. Langırt oyununda ‘fırfır yapmak’ vardır ya. Rastgele sallıyorsunuz. Dış politikada ‘stratejik fırfır dönemine’ geçmiş durumdalar. Bilinçsizce, hesapsızca, rastgele oyun oynuyorlar.

TERÖRLE SUÇLADIKLARI ÜLKEDEN PARA DİLENİYORLAR

Merkez Bankası’nda kuruş kuruş biriktirdiğimiz 130 milyar dolarımızı arka kapıdan cayır cayır gizli bir şekilde sattıktan sonra, tuttular, teröre destekle suçladıkları ülkeden borç para dilendiler. Gelen para da 4,5 milyar dolar. Böyle dış politika falan olmaz. Türkiye satılık bir ülke değil. Bu ülkenin onuru satılık değil. Merkez Bankası'nın arka kapısından cayır cayır parayı yaktılar. Terörle suçladıkları ülkeden para dilendiler. Biz kimseye 'ilişkiyi normalleştiriyorsunuz' diye sormuyoruz ama her şeyin bir adabı vardır. Bir özür alırsınız ama sadece para gelecek diye yapıldıysa yatacak yerleri yok.

İSRAİL'LE NORMALLEŞMENİN ARAYIŞLARI

Darbeci Sisi’ gitti, ‘dostum Sisi’ geldi. Söylenen her laf bir güzel yutuldu. Öyle yanlış bir diplomasi yürüttüler ki Türkiye ilişkileri düzeltmek için Mısır’a yalvarır duruma düştü. Mısır adeta ‘Bunlar elime düştü’ dedi ve şartlar öne sürdü. Tam bir fiyasko. İsrail’le normalleşmenin arayışı var. Olabilir ama merak ediyorum masaya ne konacak? Onlardan da mı para isteyeceksiniz? Tüm bu U dönüşlerinizin amacı nedir? Komşularımızla yaptığınız kavgaların bu milletin sırtına yüklediği maliyetler ne olacak?

HAYALİMİZDEKİ TÜRKİYE, İNSAN HAKLARINA SAYGILI VE İTİBARLI TÜRKİYE'DİR

Bizim hayalimizdeki Türkiye; içeride insan hak ve özgürlüklerine saygılı, dışarıda itibarlı bir Türkiye’dir. İçeride hukukun üstünlüğünü sağlayıp, dışarıda sözümüzün gücünü arttıracağız. Bürokraside de diplomaside de liyakat ilkesinden taviz vermeyeceğiz. Devletin kadrolarını, bu milletin hak eden tüm evlatlarına açacağız.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN