Son dakika Elâzığ deprem haberi | Elâzığ ve Malatya depreminde kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı?

Son dakika Elâzığ deprem haberi | Elâzığ ve Malatya depreminde kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı?

Son dakika deprem haberi: Elâzığ’da meydana gelen 6,8’lik depremin ardından kaç kişi öldüğü, kaç kişinin yaralandığı ve enkaz altından kaç kişinin kurtarıldığı konusuna dair bilgiler anbean paylaşılıyor. Sivrice’de meydana gelen depremde yüzlerce ev yıkıldı. İşte Elâzığ depreminde ölenlerin sayısı…

Merkez üssü Elâzığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 Cuma günü meydana gelen deprem ile ilgili son dakika haberleri ajanslar tarafından geçiliyor. En son Sürsürü Mahallesindeki Dilek Sitesindeki enkazda 66 yaşındaki Türkan Kapan isimli vatandaşın cansız bedeni çıkarıldı. Peki depremde Elâzığ ve Malatya’da kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı ve enkaz altından kaç kişi kurtarıldı? Detaylar karar.com’da…

ELÂZIĞ DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Elazığ Sivrice merkezli 6,8'lik depremde yıkılan Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Sitesi'nin enkazında kalan Türkan Kaplan'ın (66) cansız bedeni arama-kurtarma ekiplerinin gayretiyle depremden 66 saat sonra çıkarıldı. Kaplan'ın cansız bedeni, otopsi için hastaneye götürüldü. Türkan Kaplan ile beraber depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Enkazdaki son vatandaşın da cansız bedenine ulaşıldığını ifade eden AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada enkazdaki tarama faaliyetinin devam ettiği bilgisini paylaştı.

20-01/27/elazigjpgg.jpg

BİN 8 ARTÇI DEPREM DAHA

AFAD tarafından 6,8'lik depremin vurduğu Elazığ'da, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 4 bin 46 kişilik personel görev aldı. Bin 8 artçı deprem de gelirken, 45 kişi sağ olarak kurtarılarak tedavi altına alındı. Depremde 27 Ocak 2020 tarihi itibarıyla 41 kişi hayatını kaybederken, hastanelere başvuran bin 607 vatandaştan bin 523'ünün edildiği, 84 vatandaşın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Şu ana dek 21'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde olan bin 8 artçı depremin meydana geldiği aktarıldı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN