Son dakika! Erdoğan: ABD ile her an her türlü dayanışmamız olabilir

Son dakika! Erdoğan: ABD ile her an her türlü dayanışmamız olabilir

Son dakika haberi... Grup toplantısında, İdlib harekatının artık bir an meselesi olduğunu duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın "Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalışıyoruz" açıklamasıyla ilgili, "Her an her türlü dayanışmamız olabilir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın İdlib konusundaki sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte çalıştıklarını söylediği açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, "Her an her türlü dayanışmamız olabilir" dedi ve, "Dedik ya, 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Bir gece ansızın geldiğimizde adıyla, şanıyla, her şeyiyle geliriz" ifadesini kullandı.

YENİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİALARI

Yeni darbe girişimi iddialarıyla ilgili, "Bu ülke 15 Temmuz'u yaşadı, yaşatanlara da gereken cevabı millet verdi" diyerek şu ifadeleri kullandı: 

"Böyle bir şeye siz inanıyor musunuz? Bunlar tamamen bir kumpanya. Sizin gibi saygın olan gazeteci arkadaşlarımızın bu oyuna gelmelerini anlamakta zorlanıyorum. Kimsenin bu milletin hafızasını karıştırmaya hakkı var mı? Bunlar hain. Öyle bir hava hissediyor musunuz böyle bir şey var mı herkes huzur içinde geziyor tozuyor, yiyor içiyor her şeyi yerinde herhalde bunlar gezip tozamıyor. Bunları yapamadığı için de darbenin nal sesleri geliyor bunlara, bizim öyle bir derdimiz yok. Bu ülke 15 Temmuz'u yaşadı. Yaşatanlara da gereken cevabı millet verdi. Bundan sonra da böyle bir şey de kat be kat fazlasını öderler. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunun adını bile anmak bize haramdır."

OSMAN KAVALA KARARI

Gezi Parkı olaylarında Osman Kavala'nın tahliye edilmesi ile ilgili de şu ifadeleri kullandı: 

"İşine gelen yargının verdiği olumlu karara 'Yargı iyi karar verdi' derken işlerine gelmeyen karar için niçin yargıyı eleştirme yoluna gidiyorlar? Yargı bir kısmını tahliye etti. Osman Kavala ile ilgili bu kararı verdi. Saygı duymak lazım."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN