Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Şartlarımıza uyarlarsa NATO'ya üye olacaklar

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Şartlarımıza uyarlarsa NATO'ya üye olacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'nun üyelik davetinde bulunduğu İsveç ve Finlandiya hakkında "İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olmadı, üyelik daveti aldılar. Şartlarımızı yerine getirirlerse üye olurlar. Oyalama veya riyakarlık emaresi görürsek en baştaki tavrımıza geri döneceğimizden kimse şüphe etmesin" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Kahramanlarımız ordumuz personel eksiğine rağmen yürüttüğü operasyonlarla ayakta durduğunu kanıtladı.

Türkiye'nin askeri personel eğitim sistemi kendi ihtiyacını karşılama yanında dost ve kardeş ülkelerin istifadesine açıktır. 2017'den bugüne 417'si dost ve kardeş ülke personel olmak üzere 2 bin 750 subay eğitim görmüştür.

Kurmaylık eğitimini iki aşamaya getirdik. İyi eğitimli nitelikli, sadakatli, disiplinli personel yapısı ve ordumuzun karada, denizde, havada üstesinden gelmeyeceği hiçbir tehdit yoktur. Son 6 yılda harekat alanlarındaki başarısıyla TSK, dünyanın sayılı ordularının başında gelmektedir. Türkiye'nin ihtiyacı ileriye doğru adımlar atmaktadır. Hedefimiz TSK'yı dünyanın 1 numarası haline getirmektir.

Sadece sistemi ve müfredatı değil, her alanda iyileştirmeler yaptık. Türk Silahlı Kuvvetleri gerçek anlamda milletin ordusu haline gelmiştir. Ordumuzun üstesinden gelemeyeceği hiçbir tehdit yoktur. Türk Silahları Kuvvetleri dünyanın sayılı ordularından biri haline geldi.

TERÖRLE MÜCADELEDE HAKKI TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BİR ÜLKEYİZ

NATO görüşmelerinde herkesin ifade ettiği gibi Türkiye terörle mücadele de hakkı teslim edilmesi gereken bir ülkedir. Hükümete geldiğimizde önce gerçek fotoğrafı görmek için epeyce uğraşmak zorunda kaldık. Bürokratik vesayetin çektiği perdeleri aralamak öyle kolay değildi. Bu safhaya geldiğimizde dehşete kapıldık, kolları sıvadık. Savunma sanayimize özel bir yer verdik.

Bilime, araştırma-geliştirme, üretime dayalı savunma sanayi projelerini himayemize aldık. Attığımız her adımda önümüzün kesilmeye çalışılmasını anlıyorduk ama içeridekileri çözmekte zorlanıyorduk.

Emniyet-yargı darbe girişimiyle sivil bürokraside maruz kaldığımız sabotajların, 15 Temmuz'da da askeri engelleme çabalarının nedeni ortaya çıktı. Ülkemizin önündeki taşları, mayınları da temizlemiştir. Türkiye tüm önemli başarılarını bu temizliğin ardından hızlandırmış ve gerçekleştirmiştir. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında en büyük desteği ordumuzun başarılı harekatlarından alıyoruz. Malazgirt'ten bugüne bu toprakların vatanımız olarak kalması için tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Sınırlarımız ve ötesinde vazife başında olan askerlerimizin alınlarından öpüyorum.

2023 HEDEFLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ

2023 hedeflerimize çok büyük önem veriyoruz. Aynı şekilde 2023 vizyonumuz gençlere bırakacağımız en büyük mirastır.

Geçtiğimiz günlerde, katıldığımız NATO Zirvesi'nde müttefiklerimizle küresel ve bölgesel güvenlik meselelerini görüştük. NATO, kuruluşundan bugüne 70 çeşitli tartışmaların odağında yer almasına rağmen dünyanın en önemli, etkin, kapsamlı güvenlik teşkilatıdır. Türkiye teşkilata verdiği katkılarla seçkin konumda yer almıştır. NATO'da müttefiklik ilişkisinde bulunduğumuz ülkelerin Türkiye'nin mücadelesine destek vermedikleri açıktır.

Kendi güvenliğimizi sağlayacak güce sahip olduğumuz için bu eksikliği önemsemedik. Ancak bu hassasiyetlere uygun tavırlar koymamız gayet tabiidir.

RİYAKARLARIK GÖRÜRSEK EN BAŞTAKİ TAVRIMIZA GERİ DÖNERİZ

DEAŞ, PKK, FETÖ, YPG gibi terör örgütleri sınırlarımıza dayandığında NATO müttefiki ülkelerin nasıl sırtlarını döndüklerini unutmadık. Terörle mücadelemiz sınır güvenliğimiz, milli çıkarlarımız bakımından bu hassasiyetlerimize uygun tavır koymamız gayet tabiidir. Üyelik için başvuru yapan ülkelerin şartlarımızı kabul etmeleri buna bağlıdır.

İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olmadı, üyelik daveti aldılar. Şartlarımızı yerine getirirlerse üye olurlar. Oyalama veya riyakarlık emaresi görürsek en baştaki tavrımıza geri döneceğimizden kimse şüphe etmesin. Hazırlıklarımızı tamamladığımız an yeni harekatlarla hedeflerimize ilerlemeye devam edeceğiz.

EGE'DE TAVİZ VERMEDİK

Yunanistan kullanılarak dikkatimizi dağıtma gayretlerinin farkındayız. Bizim hava alanlarımızı, sahalarımızı tahrik ederek üzerimize gelenlere bizler de Hava Kuvvetlerimiz başta olmak üzere gereken dersi verdi, vermeye devam edeceğiz.

Ege'deki haklarımızdan taviz vermeden Batı'daki kara, deniz, hava sınırlarımızı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Birilerinin eteğinin altına saklanarak kabadayılığa yeltenen Yunanistan yönetimine bölgemizdeki gelişmelerden ve bir asır önceden ibret almasını tavsiye ediyoruz.

Ege'deki komşumuzun bizimle mütenasip konumda yer almadığı gerçektir. Yunanistan konusu hak ettiği yere sahiptir. Yunanistan halkının, kendileri için felaketle bitecek macera peşinde koşacak yönetimlerine demokratik yollarla cevabı vereceklerini ümit ediyorum.

TSK'YI DÜNYANIN BİR NUMARASI HALİNE GETİRECEĞİZ

Türkiye'nin ihtiyacı geriye değil, ileriye doğru adımlar atmaktır. TSK'yı tüm unsurlarıyla birlikte eğitimi, teknolojisiyle dünyanın bir numarası haline getirene kadar sürekli yeni adımlar atacağız.

HER ZAMAN HER YERDE ZAFERE HAZIRIZ

1. Dünya Savaşı'nın ardından Anadolu'yu parçalamak isteyenleri topraklarımızdan kovup yeni bir sayfa açmıştık. Tek parti faşizmiyle, darbelerle, terör örgütleriyle, tüm yol ve yöntemlerle başımızı yerden kaldırmamamız için çok çalıştılar. Bundan ordumuzda nasibini almıştır. Kısa bir süre önce EFES tatbikatı gerçekleştirdik. 39 ülke katıldı. Türkiye, küllerinden kalkan bir millet olarak her an her yerde her türlü zafere hazırdır. Bunu Azerbaycan'da Karabağ'da gösterdik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN