Erdoğan ve Biden bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Brüksel'de başlayan NATO Zirvesi Türkiye-ABD ilişkileri açısından kritik bir görüşmeye sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Biden ile baş başa görüşmesinin sonar ermesinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Saat 19.00'da başlayan baş başa görüşme 48 dakika sürdü.

erdogan-biden7.jpg

BİDEN'DAN AÇIKLAMA

Biden, görüşmeye ilişkin ABD basınına yaptığı açıklamada, "Erdoğan ile çok iyi bir görüşme gerçekleştirdim" dedi.

erdogan-biden9.jpg

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası açıklama yağan ve S-400'de bizim düşüncemiz daha önce neyse aynısını Biden’a ilettiğini dile getiren Erdoğan, “Bizim Patriotlar konusundaki düşüncemiz biliniyor. Bu konuda ABD’nin de tavrı belliydi. ABD ne yaptı, Patriotları vermedi. Biz de S-400’leri almak zorunda kaldık” dedi.

erdogan-biden5.jpg

ERDOĞAN, BİRÇOK İSİMLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de görüştü. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Öte yandan Erdoğan, Brüksel’de Macron’dan sonra bir görüşmeye daha girdi. Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüştü.

Erdoğan’ın bugün gerçekleştirdiği bir diğer kritik toplantı da Almanya’nın Eylül ayında koltuğu devredecek olan başbakanı Angela Merkel’leydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’le ikili görüşme yaparken iki lider farklı konuları masaya yatırdı. Almanya hükümet sözcüsü, Erdoğan ile Merkel’in AB-Türkiye ilişkilerini ve Kıbrıs sorununu gündeme getirdiğini aktardı.

Daha sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Yunanistan Başbakanı Kiriyakos Miçotakis'i kabul etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN