Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı ile ilgili sürpriz açıklama: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son günlerde tartışılan Atatürk Havalimanı'nın yıkım kararı ile ilgili sürpriz bir açıklamada bulundu. Erdoğan, "Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız yeşil alanları zenginleştireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen buluşmada gençlerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, sosyal medya hesabından "Gençlerimize yeşil alanlarıyla, oyun parklarıyla, kültürel merkezleriyle nasıl bir Atatürk Havalimanı millet bahçesi hayal ettiğimizi anlattım. 29 Mayıs’ta, İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünde inşallah buradaki ilk ağacımızı toprakla buluşturacağız." diyerek buluşmanın bir kısmını paylaştı.

Atatürk Havalimanı tartışmasına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız yeşil alanları zenginleştireceğiz." dedi.

2021-05-19-genclerle-soylesi-08.jpg

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine de değinen Erdoğan, "Yunanistan meselesinde olduğu gibi bir daha böyle bir gaflet içinde bulunmayacağız. Bu ülkelerin NATO'ya üye olmalarını engellemek için 'Hayır' oyu vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

ABD Dedeağaçta’ta üs kurdu, FETÖ oradan seyahat ediyor.

Her şeyden önce NATO konusunu değerlendirmekte fayda görüyorum. NATO ile ilgili adımda malum İsveç, Finlandiya tüm bunlar bizdeki terör odaklarını kendi ülkelerinde barındıranlar. NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine hayır diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik, yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN OLMASINI KABULLENEMEYİZ

Ve onlara yani PKK'ya ve YPG’ye bu denli ülkelerinde ev sahipliği yapacaklar. Yürüyüşse yürüyüş, paçavralarını af edersiniz köprü üstlerine her yere asacaklar. Bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip bunlara ciddi manada parasal destekler de verip bunlara silah desteği veren bu ülkelerle, kendilerine de söyledik. ‘NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir güvenlik teşkilatının içerisinde biz terör örgütlerinin olmasını kabullenemeyiz.

Yani geçmişte girenler girdi. Bunun içinde Almanyası var, Fransası var. Yunanistan ve Fransa zaten bunlar girip çıkmışlardı. Ama sonra maalesef o dönemin Türkiye’deki yönetimi bunların önünü açtı.

2021-05-19-genclerle-soylesi-10.jpg

PUTİN VE ZELENSKİY İLE BAĞLARI KOPARMAYA NİYETİM YOK

Ukrayna ve Rusya ilişkilerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Gerek Rusya gerek Ukrayna'yla ilgili denge politikası güdüyoruz ve bu politikada ne Sayın Putin'le ne Zelenskiy'le bağları koparıp atmaya asla niyetim yok" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (44)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
44 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN