Son dakika! FETÖ hakimine önce tahliye sonra tutukluluk

Son dakika! FETÖ hakimine önce tahliye sonra tutukluluk

Balyoz Davası’nın eski İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev alan Ömer Diken’e, İzmir 16. Ağır ceza Mahkemesi öğle saatlerinde tahliye kararı verdi. Savcılığın itirazı üzerine İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Hürriyet'in haberine göre, Balyoz Davası’nın eski İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev alan Ömer Diken’e, İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesi  savcının talebi üzerine adli kontrolle ve yurtdışı yasağıyla tahliye edilmesine karar verdi.   

İzmir 17. Ağır Ceza mahkemesi ise Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine akşam saatlerinde itirazın kabulüne ve Ömer Diken'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

BİLGİ: BALYOZ DAVASI

18-07/12/screenshot_3-1531420634.jpg

TSK’yı hedef alan Balyoz operasyonuyla gündeme gelen Diken, Silivri’de gerçekleşen davada İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev almıştı. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, 2016'da düzenlediği operasyonda eski hakim Ömer Diken’i gözaltına almıştı. Diken hakkında "Silahlı terör üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN