Son dakika! Gazeteci Deniz Yücel tahliye edildi

Son dakika! Gazeteci Deniz Yücel tahliye edildi

Son dakika haberi! Türkiye'de tutuklu bulunan Türk ve Alman vatandaşı gazeteci Deniz Yücel için tahliye kararı çıktı. Avukatı Veysel Ok, tutuklanması iki ülke arasında kriz konularından biri olan Deniz Yücel'in serbest bırakılma kararını, Twitter hesabından duyurdu. Almanya Dışişleri Bakanlığı da tahliye kararını doğruladı. Deniz Yücel özel uçakla Almanya'ya hareket etti.

MİKDAT KARAALİOĞLU / FRANKFURT

Son dakika haberi: Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Merkel'in görüşmesiyle iki ülke arasında yeni bir sayfa açılırken, tutuklu yargılanması krize neden olan gazeteci Deniz Yücel'le ilgili Türkiye adım attı.

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Türk ve Alman vatandaşı gazeteci Deniz Yücel serbest bırakıldı. Yücel’in avukatı Veysel Ok Twitter hesabından tahliye kararını duyururken, Almanya Dışişleri Bakanlığı gelişmeyi doğruladı.

TÜRK ADALETİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şimdi son dakika ve saatlerde neler olacağını bekliyoruz’’denildi. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise ‘Son günlerde bir çözüm bulmak için yoğun çaba sarfeden Türk adeletine teşekkür ederim’’ dedi.

Mahkeme, Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında tahliye kararı verdi. Tahliye kararında Yücel için yurtdışına çıkış yasağı konmadı. Gözaltına alındığında beri Alman medyası tarafından sürekli gündem de olan Deniz Yücel’in serbest bırakılması için çok sayıda kampanya yapılmıştı. Alman hükümeti de Deniz Yücel’in serbest bırakılması Ankara'ya çağrı yapmıştı. Yücel’in tahliyeden hemen sonra Almanya’ya gitmesi bekleniyor.

 18-02/16/ekran-resmi-2018-02-16-134034.png
Deniz Yücel'in avukatı Veysel Ok, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda müvekkilinin tahliye edildiğini duyurdu. 

TAHLİYE EDİLDİ

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden yaklaşık 1 yıl sonra tahliye edilen  Alman "Die Welt" gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel, Beyoğlu'ndaki evine girerken görüntülendi.

Deniz Yücel ve eşi Dilek Mayatürk Yücel, akşam saatlerinde evlerine geldi. Yücel, gazetecilerin soruları üzerine açıklama yapmayacağını belirtti. 

Tahliye sonrası ilk görüntüleri

ALMANYA'YA GİTTİ

Gazeteci Deniz Yücel cezaevinden çıktıktan sonra eşi Dilek Mayatürk Yücel ile birlikte Beşiktaş'taki evine gitti. Evinde yaklaşık 45 dakika kalan Deniz Yücel ve eşi, konsolosluk aracına binerek saat 20.00 sıralarında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık terminaline geldi. Yücel, daha sonra araçla apron kısmına geçti. Deniz Yücel ile Dilek Mayatürk Yücel, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, özel uçağa binerek saat 21.00 sıralarında Almanya'ya hareket etti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN