Son dakika haber! Manisa seçim sonuçları 2018 | Manisa 24 Haziran son durum ne?

Son dakika haber! Manisa seçim sonuçları 2018 | Manisa 24 Haziran son durum ne?

Türkiye 24 Haziran sonuçlarına kilitlendi. Oylar sayılıyor! Manisa seçim sonuçları 2018 de haberimizde! Peki Manisa'da seçim sonucu ne? Hangi parti ne kadar oy aldı? Cumhur İttifakı Millet İttifakı Manisa oy oranları ne durumda? Sandıklardan Cumhurbaşkanlığı seçimi için ne çıktı? Tüm soruların cevabı AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, oy oranları ayrıntılarıyla sürekli güncellenen haberimizde ve SEÇİM 2018 sayfamızda.

24 Haziran 2018 milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı secimlerinde oy verme işlemi tamamlandı, sandıklar açıldı ve sayım başladı. Ege Bölgesi'nin kritik illerinden Manisa seçim sonuçları için veriler de geliyor. Haberimizde "MANİSA SEİM SONUÇLARI 2018" ile ilgili tüm detayları bulabilir, AK PARTİ MHP (Cumhur İttifakı) CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (Millet İttifakı) oy oranlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener Manisa oy oranlarını da anlık takip edebilirsiniz.

KARAR.COM FARKIYLA MANİSA SEÇİM SONUÇLARI 2018 

Manisa'da 3.331 sandıkta toplam 1.010.972 seçmen oy kullandı. Bir milyon sınırını geçen iller arasında bulunanManisa hem milletvekili hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını etkileyecek bir oy potansiyeline sahip. Manisa 1 Kasım 2015 seçim sonuçlarına göre AK Parti yüzde 44 CHP ise yüzde 29.7 oy aldı. AK Parti'nin yüzde 50'lere yaklaşan oy oranı bulunmasına rağmen CHP ve MHP de kentte hatırı sayılır bir potansiyele sahip. Bu kez Saadet Partisi Millet İttifakı içinde baraj engeli bulunmadığı için milliyetçi muhafazakar ağırlıklıManisa'da oylarını yükseltebilir. İYİ Parti ise MHP ile AK Parti arasında gidip gelen oyları kedine çekebilir. Dolayısıyla Manisa seçim sonuçları 2018'i kritik hale getiriyor. Aşağıdaki linke tıklayarak, ya da sürekli güncellenen bu sayfada kalarak Manisa Cumhur başkanlığı seçim sonucu partilerin oy oranlarını öğrenebilirsiniz. 

18-06/15/manisa-sonuclari-1529043862.jpg

MANİSA 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI PARTİLERİN OY ORANLARI NEYDİ? 

Manisa 1 Kasım seçim sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 44, CHP yüzde 29.8, MP ise yüzde 18 oy almıştı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede AK PARTİ  yüzde 43,99 CHP yüzde 29,71, MHP yüzde 17,96, HDP yüzde 5,38 oy almıştı. Diğer partilerin oy oranları ise şöyle şekillenmişti:

18-06/15/manisa-sonuclari.jpg
1 Kasım-7 Haziran seçim sonuçları Manisa karşılaştırması AK Parti'nin oylarını bir hayli yükselttiğini, CHP'nin de artışı yakaladığını ancak MHP'nin oylarının düştüğünü gösteriyor. Aynı tablo HDP'de de var. Saadet partisinin yüzde 1.5'lik oyunu baraj engeli olmadığı için nereye taşıyacağı ve İYİ Parti'nin performansı Manisa seçim sonuçları için belirleyici olabilir.  

 

18-06/15/manisa.jpg 

MANİSA'DA MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

Manisa 1 Kasım seçim sonuçlarına göre AK Parti 9 milletvekilinden 5'ini almıştı. Dağılım şöyle: 

Selçuk Özdağ

Recai Berber

Uğur Aydemir

Murat Baybatur

İsmail Bilen

CHP:

Özgür Özel

Mazlum Nurlu Tur

Yıldız Biçer

MHP:

Erkan Akçayi

MANİSA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Manisalılar seçime katılan paritlerin adayları arasından Meclis'e girecek 10 milletvekili de seçecek. İşte partilerin milletvekili adayları:

Murat Baybatur

Uğur Aydemir

İsmail Bilen

Semra Kaplan Kıvırcık

Mehmet Ali Özkan

Güzide İçen Kasap

Ozan Erdem

Mehmet Sencer Türkmen

Samed Zenginoğlu

Serkan Eren

MANİSA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

18-06/15/zgur-ozel-kimdir.jpg
CHP'nin yönetiminde de yer alan Özgür Özel, partinin şahin ismi olarak biliniyor. 

Özgür Özel

Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu

Bekir Başevirgen

Sabri Temel

Abdullah Saka

Hayriye Hacet

Saniye Ağgül

Çetin Kurtuluş

Nurittin Dingaz

Lale Erdoğan Tunçer

MANİSA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Erkan Akçay

Nurullah Savaş

Mesut bayram Laçalar

Hüseyin Şahin Erturan

Musa Akçay

Seval Başkesen

Mustafa Karakaş

Şinasi Şavran

Nadir Sarı

Celalettin Çabuk

MANİSA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Tamer Akkal

Gökhan Karaçoban

Hasan Eryılmaz

Aslı Öz

Şahap Yaralı

Kadir Cenk Özatıcı

Serkan Serdar Adıgüzel Ömer Geriter

Selcen Şekercioğlu

Ahmet Kağan Avcı 

MANİSA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Lezgin Botan 

Birgül Sağgöz

Adnan Mankan

Hasret Arslan

Cevat Yıldız

Bayram Sönmez

Abbiddin Padak

Nihat Yıldırım

İhsan Çaça

Veysi Durgut

MANİSA SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mehmet Önal

Mustafa Arif Aksu

Zekayi Yılmaz 

Bilal Kişeçok

Abdullah Yılmaz 

Mehmet Tombalak 

Ooldun Oktay Demircan

Mustafa Erkin

Muhammet Fatih Kaya

Nihat Kocaçakır 

İLÇE İLÇE MANİSA SEÇİM SONUÇLARI 2018

Manisa'ın 21 ilçesinin seçim sonuçlarını ve oy dağılımını karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. 

Ahmetli seçim sonuçları

Akhisar seçim sonuçları

Alaşehir seçim sonuçları

Demirci seçim sonuçları

Gölmarmara seçim sonuçları

Gördes seçim sonuçları

Kırkağaç seçim sonuçları

Köprübaşı seçim sonuçları

Kula seçim sonuçları

Salihli seçim sonuçları

Sarıgöl seçim sonuçları

Saruhanlı seçim sonuçları

Selendi seçim sonuçları

Soma seçim sonuçları

Şehzadeler seçim sonuçları

Turgutlu seçim sonuçları

Yunusemre  seçim sonuçları 

18-06/24/21-1529850717.jpg

AKÇAY OYUNU MANİSA'DA KULLANDI

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, oyunu memleketi Manisa'da kullandı. Akçay ile eşi Naciye Akçay ile kayıtlı oldukları Yunusemre ilçesindeki Cemal Ergün İlkokulu'ndaki 1406 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

 
 
18-06/24/20-1529850654.jpg
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Demirci İlçe Başkanı Yılmaz Ayhan, İYİ Parti'nin seçim afişlerini ilçedeki otobüs duraklarına izinsiz yapıştırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını, İlçe Seçim Kuruluna da başvuru yaptıklarını belirtti.

18-06/15/1.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

TBMM ile cumhurbaşkanı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak.

TBMM’nin görevleri ve yetkileri; "kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, Meclis üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek" olacak.

TBMM, Meclis araştırması, genel görüşme, Meclis soruşturması ve yazılı soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanacak, ancak gensoru denetleme yetkisinden çıkarılacak.

Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği kesilmeyecek.

Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl olacak. Bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilecek.

Cumhurbaşkanına "Devlet Başkanı" sıfatı getirilecek ve yürütme yetkisi de verilecek.

Cumhurbaşkanı, kanunları yayımlayacak ve kanunları tekrar görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderecek. Kanunların, TBMM İçtüzüğü’nün tümünün veya belirli hükümlerinin anayasaya şekil veya esas bakımından aykırı oldukları gerekçesiyle Anayasa Mahkemesinde iptal davası açacak.

Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atayacak ve görevlerine son verecek; üst düzey kamu yöneticilerini atayacak, görevlerine son verecek ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı, anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları gerekli gördüğü takdirde halk oyuna sunacak.

Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilecek.

Cumhurbaşkanı, kanunların uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla yönetmelikler çıkarabilecek. 

Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek; Meclis, üye tam sayısının 3’te 2’sinin gizli oyuyla Yüce Divana sevk kararı alabilecek. Hakkında soruşturma açılmasına karar verilen cumhurbaşkanı seçim kararı alamayacak.

Cumhurbaşkanı, bir veya daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilecek.

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olanlar arasından cumhurbaşkanı tarafından atanacak ve görevden alınacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar TBMM’de ant içecek. Milletvekilleri, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan olarak atanırlarsa üyelikleri sona erecek.

Bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görevleri ve yetkileri ile teşkilat yapısı ile merkez ve taşra teşkilatlarının kurulması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenecek.

Meclis, üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek; TBMM genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanının, seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde de TBMM genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak.

Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis, seçimlerin yenilenmesine karar verirse cumhurbaşkanı bir kez daha aday olabilecek.

Cumhurbaşkanı gerekli durumlarda OHAL ilan edebilecek.

Bütçeyi Cumhurbaşkanı Meclise sunacak. Yeni sistemde, Bakanlar Kurulu olmayacak.

Genelkurmay Başkanı da cumhurbaşkanınca atanacak.

18-06/15/manisa1.jpg

MANİSA'YA KISA BİR BAKIŞ

Doğusunda Uşak, Kütahya, kuzeyinde Balıkesir, güneyinde Aydın, güneydoğusunda Denizli, batı ve güneybatısında İzmirbulunan bir ilimizdir Manisa.

Coğrafi konumu:  27° 08′ ve 29° 05′ doğu boylamları ile 38° 04′ ve 39° 58′ kuzey enlemleri arasındadır.

Yüzölçümü: 13 810 km².

İlçeleri: Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gördes, Kırkağaç, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Turgutlu.

Toprakları: %54,3 dağlar, %27,8 platolar, %17,9 ovalar.

Dağları: Manisa dağı (Spil dağı); 1513 m. , Yamanlar dağı, Yund dağı, (Çamlıtepe 1201 m. , Nemrut tepe 1074 m.),  Bozdağlar (Kumpınar tepe 2070 m. , Gökbel tepe 1148 m.),  Demirci dağları (Ziyaret tepe 1800 m.), Çal dağı (Aysekizi tepe 1034 m..),  Uysal dağı 1135 m.

Ovaları: Gediz ovası, Bakırçay ovası.

Akarsuları: Gediz ırmağı, Demrek çayı, Gördes çayı, Nif çayı, Bakırçay.

Gölleri: Marmara gölü, Gölcük gölü, Demirköprü Baraj gölü.

Bitki örtüsü: Ova bitkileri, makiler, ormanlar ve alpin bitkilerinden oluşur. Meşe, karaçam, kızılçam, palamut meşesi, dişbudak, çınar ve ardıç belli başlı ağaçları arasındadır. Taş ıhlamuru, mastık, kocayemiş, funda, ladin, zeytin, defne, ve kuşkonmaz maki türlerini meydana getirir.

Adı nereden gelmiştir: Manisa adının Yunanistan’da Teselya bölgesi doğusunda, Magnesia’da yaşayan Magnetler’den geldiği sanılmaktadır. Tarihçilere göre Magnetler Anadolu’ya gelerek biri Büyükmenderes öbürü Gediz kıyısında iki kent kurdular. Gediz kıyısında Spilos dağının kuzey eteklerinde kurulan kent  “Magnesia upo Spilo” adıyla anılmaktaydı. Şimdiki Manisa ismi de Magnesia sözcüğünün değişime uğramasıyla bu günkü biçimini aldı.

Tarihi ve doğal güzellikleri:  Spil Dağı Ulusal Parkı, Çınarlıçeşme, Mevlevihane, Dedeçam, Kocamurtluk, Süreyya,  Kurşunlu kaplıcası, Manisa kalesi, Hatuniye Külliyesi, Sultan külliyesi, Ulu cami, Bekçi Tepe Tümüllüsü.

Türkiye 24 Haziran sonuçlarına kilitlendi. Oylar sayılıyor! Manisa seçim sonuçları 2018 de haberimizde! Peki Manisa'da seçim sonucu ne? Hangi parti ne kadar oy aldı? Cumhur İttifakı Millet İttifakı Manisa oy oranları ne durumda? Sandıklardan Cumhurbaşkanlığı seçimi için ne çıktı? Tüm soruların cevabı AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, oy oranları ayrıntılarıyla sürekli güncellenen haberimizde ve SEÇİM 2018 sayfamızda.  

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

Toplam Sandık:46
Toplam Seçmen:12.678
Açılan Sandık:12
Açılan Sandık Oranı:% 26,09
Kullanılan Oy:2.048
Geçerli Oy:2.012
Katılım Oranı:% 93,3

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 53,331.073
  AK PARTİ:% 42,99865
  MHP:% 10,34208
MİLLET İTTİFAKI:% 41825
  CHP:% 24,16486
  İYİ PARTİ:% 16,3328
  SAADET PARTİSİ:% 0,5511
HDP:% 2,7355
DİĞER:% 2,5351
HÜDA PAR:% 0,24
VATAN PARTİSİ:% 0,24

AKHİSAR

Toplam Sandık:411
Toplam Seçmen:130.082
Açılan Sandık:23
Açılan Sandık Oranı:% 5,6
Kullanılan Oy:2.818
Geçerli Oy:2.762
Katılım Oranı:% 94,88

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 66,871.847
  AK PARTİ:% 57,461.587
  MHP:% 9,41260
MİLLET İTTİFAKI:% 28,17778
  CHP:% 20,31561
  İYİ PARTİ:% 7,31202
  SAADET PARTİSİ:% 0,5415
DİĞER:% 3,2991
HDP:% 1,0930
HÜDA PAR:% 0,3610
VATAN PARTİSİ:% 0,226

ALAŞEHİR

Toplam Sandık:257
Toplam Seçmen:75.827
Açılan Sandık:10
Açılan Sandık Oranı:% 3,89
Kullanılan Oy:1.475
Geçerli Oy:1.434
Katılım Oranı:% 91,9

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 55,37794
  AK PARTİ:% 45,96659
  MHP:% 9,41135
MİLLET İTTİFAKI:% 41,84600
  CHP:% 25,31363
  İYİ PARTİ:% 15,2218
  SAADET PARTİSİ:% 1,3219
HDP:% 0,7711
VATAN PARTİSİ:% 0,710
DİĞER:% 0,710
HÜDA PAR:% 0,639

DEMİRCİ

Toplam Sandık:135
Toplam Seçmen:30.266
Açılan Sandık:55
Açılan Sandık Oranı:% 40,74
Kullanılan Oy:8.380
Geçerli Oy:8.273
Katılım Oranı:% 91,68

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 71,415.908
  AK PARTİ:% 59,524.924
  MHP:% 11,89984
MİLLET İTTİFAKI:% 25,992.150
  CHP:% 12,631.045
  İYİ PARTİ:% 11,58958
  SAADET PARTİSİ:% 1,78147
DİĞER:% 1,75145
HDP:% 0,5344
VATAN PARTİSİ:% 0,2117
HÜDA PAR:% 0,119

GÖLMARMARA

Toplam Sandık:42
Toplam Seçmen:11.333
Açılan Sandık:3
Açılan Sandık Oranı:% 7,14
Kullanılan Oy:250
Geçerli Oy:244
Katılım Oranı:% 94,34

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 72,54177
  AK PARTİ:% 63,52155
  MHP:% 9,0222
MİLLET İTTİFAKI:% 20,951
  CHP:% 11,4828
  İYİ PARTİ:% 9,0222
  SAADET PARTİSİ:% 0,411
DİĞER:% 5,7414
HDP:% 0,822

GÖRDES

Toplam Sandık:95
Toplam Seçmen:22.759
Açılan Sandık:19
Açılan Sandık Oranı:% 20
Kullanılan Oy:2.889
Geçerli Oy:2.793
Katılım Oranı:% 93,37

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 68,711.919
  AK PARTİ:% 57,431.604
  MHP:% 11,28315
MİLLET İTTİFAKI:% 27,5768
  CHP:% 13,53378
  İYİ PARTİ:% 13,28371
  SAADET PARTİSİ:% 0,6819
DİĞER:% 2,2262
HDP:% 0,7922
VATAN PARTİSİ:% 0,5415
HÜDA PAR:% 0,257

KIRKAĞAÇ

Toplam Sandık:104
Toplam Seçmen:29.256
Açılan Sandık:19
Açılan Sandık Oranı:% 18,27
Kullanılan Oy:4.269
Geçerli Oy:4.225
Katılım Oranı:% 91,65

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 69,422.933
  AK PARTİ:% 59,412.510
  MHP:% 10,01423
MİLLET İTTİFAKI:% 28,41.200
  CHP:% 14,75623
  İYİ PARTİ:% 12,85543
  SAADET PARTİSİ:% 0,834
DİĞER:% 0,8335
HDP:% 0,7833
HÜDA PAR:% 0,2812
VATAN PARTİSİ:% 0,2812

KÖPRÜBAŞI

Toplam Sandık:62
Toplam Seçmen:10.867
Açılan Sandık:12
Açılan Sandık Oranı:% 19,35
Kullanılan Oy:791
Geçerli Oy:772
Katılım Oranı:% 93,39

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 69,95540
  AK PARTİ:% 58,42451
  MHP:% 11,5389
MİLLET İTTİFAKI:% 25,91200
  CHP:% 13,86107
  İYİ PARTİ:% 11,9292
  SAADET PARTİSİ:% 0,131
HDP:% 3,2425
DİĞER:% 0,786
HÜDA PAR:% 0,131

KULA

Toplam Sandık:136
Toplam Seçmen:34.703
Açılan Sandık:18
Açılan Sandık Oranı:% 13,24
Kullanılan Oy:3.822
Geçerli Oy:3.746
Katılım Oranı:% 91,9

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 63,722.387
  AK PARTİ:% 45,381.700
  MHP:% 18,34687
MİLLET İTTİFAKI:% 32,941.234
  CHP:% 17,19644
  İYİ PARTİ:% 15,16568
  SAADET PARTİSİ:% 0,5922
DİĞER:% 1,8469
HDP:% 1,2346
VATAN PARTİSİ:% 0,166
HÜDA PAR:% 0,114

SALİHLİ

Toplam Sandık:387
Toplam Seçmen:123.901
Açılan Sandık:23
Açılan Sandık Oranı:% 5,94
Kullanılan Oy:4.338
Geçerli Oy:4.315
Katılım Oranı:% 89,46

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 50,242.168
  AK PARTİ:% 37,51.618
  MHP:% 12,75550
MİLLET İTTİFAKI:% 43,341.870
  CHP:% 30,271.306
  İYİ PARTİ:% 12,63545
  SAADET PARTİSİ:% 0,4419
HDP:% 3,85166
DİĞER:% 2,1894
HÜDA PAR:% 0,219
VATAN PARTİSİ:% 0,198

SARIGÖL

Toplam Sandık:93
Toplam Seçmen:28.394
Açılan Sandık:8
Açılan Sandık Oranı:% 8,6
Kullanılan Oy:1.573
Geçerli Oy:1.566
Katılım Oranı:% 91,51

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 48,6761
  AK PARTİ:% 36,46571
  MHP:% 12,13190
MİLLET İTTİFAKI:% 48,15754
  CHP:% 27,59432
  İYİ PARTİ:% 18,77294
  SAADET PARTİSİ:% 1,7928
HDP:% 1,8529
DİĞER:% 0,7712
VATAN PARTİSİ:% 0,457
HÜDA PAR:% 0,193

SARUHANLI

Toplam Sandık:138
Toplam Seçmen:41.904
Açılan Sandık:19
Açılan Sandık Oranı:% 13,77
Kullanılan Oy:3.952
Geçerli Oy:3.920
Katılım Oranı:% 87,8

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 58,832.306
  AK PARTİ:% 47,911.878
  MHP:% 10,92428
MİLLET İTTİFAKI:% 37,121.455
  CHP:% 22,78893
  İYİ PARTİ:% 13,65535
  SAADET PARTİSİ:% 0,6927
HDP:% 2,58101
DİĞER:% 1,1545
VATAN PARTİSİ:% 0,187
HÜDA PAR:% 0,156

SELENDİ

Toplam Sandık:83
Toplam Seçmen:16.025
Açılan Sandık:1
Açılan Sandık Oranı:% 1,2
Kullanılan Oy:248
Geçerli Oy:246
Katılım Oranı:% 91,18

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 60,98150
  MHP:% 31,7178
  AK PARTİ:% 29,2772
MİLLET İTTİFAKI:% 32,1179
  CHP:% 19,9249
  İYİ PARTİ:% 11,7929
  SAADET PARTİSİ:% 0,411
DİĞER:% 3,669
HDP:% 2,446
HÜDA PAR:% 0,812

SOMA

Toplam Sandık:269
Toplam Seçmen:79.850
Açılan Sandık:14
Açılan Sandık Oranı:% 5,2
Kullanılan Oy:3.206
Geçerli Oy:3.172
Katılım Oranı:% 91,97

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 64,852.057
  AK PARTİ:% 51,451.632
  MHP:% 13,4425
MİLLET İTTİFAKI:% 29,76944
  CHP:% 17,65560
  İYİ PARTİ:% 10,47332
  SAADET PARTİSİ:% 1,6452
HDP:% 3,69117
DİĞER:% 1,3944
HÜDA PAR:% 0,258
VATAN PARTİSİ:% 0,062

ŞEHZADELER

Toplam Sandık:358
Toplam Seçmen:120.239
Açılan Sandık:18
Açılan Sandık Oranı:% 5,03
Kullanılan Oy:4.317
Geçerli Oy:4.254
Katılım Oranı:% 92,32

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 54,912.336
  AK PARTİ:% 42,311.800
  MHP:% 12,6536
MİLLET İTTİFAKI:% 39,81.693
  CHP:% 21,3906
  İYİ PARTİ:% 17,75755
  SAADET PARTİSİ:% 0,7532
HDP:% 2,84121
DİĞER:% 2,1491
HÜDA PAR:% 0,219
VATAN PARTİSİ:% 0,094

TURGUTLU

Toplam Sandık:343
Toplam Seçmen:116.822
Açılan Sandık:11
Açılan Sandık Oranı:% 3,21
Kullanılan Oy:1.974
Geçerli Oy:1.940
Katılım Oranı:% 92,46

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 54,541.058
  AK PARTİ:% 45,21877
  MHP:% 9,33181
MİLLET İTTİFAKI:% 42,22819
  CHP:% 25,88502
  İYİ PARTİ:% 15,52301
  SAADET PARTİSİ:% 0,8216
DİĞER:% 1,5530
HDP:% 1,4929
HÜDA PAR:% 0,12
VATAN PARTİSİ:% 0,12

YUNUSEMRE

Toplam Sandık:477
Toplam Seçmen:159.722
Açılan Sandık:33
Açılan Sandık Oranı:% 6,92
Kullanılan Oy:4.811
Geçerli Oy:4.719
Katılım Oranı:% 97,43

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 73,133.451
  AK PARTİ:% 59,862.825
  MHP:% 13,27626
MİLLET İTTİFAKI:% 23,731.120
  CHP:% 14,3675
  İYİ PARTİ:% 8,79415
  SAADET PARTİSİ:% 0,6430
DİĞER:% 1,8286
HDP:% 1,152
VATAN PARTİSİ:% 0,157
HÜDA PAR:% 0,063

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN