Son dakika haber! Rus Büyükelçi'ye saldıranın kimliği belli oldu: Mert Altıntaş

Son dakika haber! Rus Büyükelçi'ye saldıranın kimliği belli oldu: Mert Altıntaş

Rus Büyükelçi Karlov'a saldırıda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Saldırganın kimliği netleşti. Rus Büyükelçi'yi öldüren saldırganın Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli M. Mert Altıntaş olduğu belirlendi.

KARAR ÖZEL HABER

Rus Büyükelçi Karlov'a fotoğraf sergisinde saldıran kişinin kimliği netleşti. Karar'ın emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre saldırıdan sonra öldürülerek etkisiz hale getirilen tetikçinin 1994 Aydın Söke Doğumlu Mevlüt Mert Altıntaş olduğu tespit edildi. Mert Altıntaş'ın Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğu bir önceki görev yerinin ise Diyarbakır olduğu anlaşıldı. 

Saldırgan Mert Altıntaş, yayıncılık ilkesi gereği yayınlamadığımız görüntülere göre Rus Büyükelçi Karlov, konuşmak için kürsüye geldiğinde harekete geçti. Saldırgan önce havaya ardından Karlov'a ateş etti. Rus Büyükelçi yere düştükten sonra da ateş etmeyi sürdürdü. 

SLOGANLARLA ALGI YARATMAYA ÇALIŞTI

Saldırı sırasında ve öncesinde kendisiyle ilgili istediği izlenimi vermeye çalışan Altıntaş'ın Suriye konusunda IŞİD'ci teröristlere benzer sloganlar atması dikkat çekti. 

16-12/19/6d84d749-09ef-4396-b457-f108dc200baf.jpg

TWITTER'DA MERT ALTINBAŞ'LA İLGİLİ İLGİNÇ PAYLAŞIMLAR

Saldırıdan hemen sonra FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen bazı Twitter kullanıcısı gazeteci yazarların konu ile ilgili paylaşımlarına gelen yorumlar dikkat çekti. Saldırganın kimliğiyle ilgili bilgiler ve iddialar içeren bu paylaşımları kısa sürede silindi. 

Saldırganın kimliğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıkladı. Karar'ın duyurduğu haberi bakan doğruladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN