Son dakika haberi: Van'da art arda deprem | Son depremler

Son dakika haberi: Van'da art arda deprem | Son depremler

Van'ın Tuşba ilçesi iki dakika arayla depremlerle sallandı. AFAD verilerine göre, ilk deprem 23:16'da 4,1 büyüklüğünde meydana gelirken, ikinci deprem 23:18'de 3,7 büyüklüğünde meydana geldi. Deprem, Van'ın yanısıra çevre illerde de hissedildi. 

Dün akşam saatlerinde 4,7 ile sallanan Van'da yine deprem oldu. Van'ın Tuşba ilçesinde, 2 dakika arayla Richter ölçeğine göre 4.1 ve 3.7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Van ve Hakkari'den de hissedilen depremler kısa süreli endişe yarattı.

PEŞ PEŞE 2 DEPREM OLDU

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 23.16'da merkez üssü Tuşba ilçesi olan Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ardından saat 23.18'de büyüklüğü 3.7 olan ikinci bir sarsıntı daha meydana geldi. İlk deprem yerin 10.14 kilometre, ikincisi ise 7.77 kilometre derinliğinde meydana geldi. Kandilli'den alınan bilgiye göre, saat 23.16'da merkez üssü Van'ın Tuşba ilçesi olan 4.0 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

VAN DÜN DE SALLANMIŞTI

Kandilli Rasathanesi'ne göre deprem, Van'ın İran sınırındaki Başkale ilçesinde dün saat 21:02'de Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde meydana gelmişti. Van ve çevresinde hissedilen depremde vatandaşlar panikle sokaklara çıkmıştı.


 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN