ÖSYM'den ALES açıklaması

ÖSYM'den ALES açıklaması

ÖSYM, ALES tarihi için açıklama yaptı. Buna göre sınav 2 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ve adayın yanında aileden bir refakatçi de bulunabilecek.

Perşembe günü başlayacak tam kapanma uygulaması nedeniyle Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (ALES) ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Sınav tarihinde değişiklik olup olmadığı konusunda akılları karışan adaylara ÖSYM'den beklenen cevap geldi.

Resmi internet sitesinden açıklama yapan ÖSYM 2021-ALES/1 tarihinde değişiklik olmadığını sınavın 2 Mayıs 2021 Pazar günü yapılacağını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/1), 2021 yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilen 02 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirilecektir.

İçişleri Bakanlığının yayımlamış olduğu Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi kapsamında; 02 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek 2021-ALES/1’e katılacak adaylar (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) Sınava Giriş Belgelerini, sınav görevlileri ise sınava ait Görevlendirme Belgelerini yanlarında bulundurmak kaydıyla sınav günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklardır."

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN