Son dakika! İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli için 9 yıl hapis talebi

Son dakika! İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli için
9 yıl hapis talebi

Son dakika haberi... İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında kadın çalışanlara aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla 9 yıl hapis cezası istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSMEK'in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla soruşturma başlatılan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şişli hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

9 YIL HAPİS TALEBİ 

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 19 kadın 'mağdur', Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da 'katılan' sıfatıyla yer aldı. 

İddianamede, şüpheli Şişli'nin eylemine uyan 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

ERKAN DUYAR HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ

Bu arada hakkında suç duyurusunda bulunulan Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ) Müdürü Erkan Duyar'ın görevde olduğu gerekçesiyle İstanbul Valiliği'nden soruşturma izni istendiği ve bu nedenle dosyasının ayrıldığı öğrenildi. 

NE OLMUŞTU?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin, bir toplantıda İSMEK bölge sorumlusu kadınlara hakaret ederek, aşağılayıcı sözler sarf ettiği ve sonrasında çalışanların işlerine son verdiği iddia edilmişti. 

Bu iddiaların basında yer almasının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölge sorumlusu kadınlar da Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 

Suç duyurusunu işleme koyan Başsavcılık, Şişli ve Duyar hakkında soruşturma başlatmış, ifadeleri alınan 19 kişi, sorumlu yöneticilerden şikayetçi olduklarını bildirmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN