Son dakika! İdlib saldırısı sonrası Erdoğan, Bakan Akar ile bir araya geldi

Son dakika! İdlib saldırısı sonrası Erdoğan, Bakan Akar ile bir araya geldi

Son dakika haberi... İdlib'de 5 askerin daha şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Akar bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşme hala sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de 5 askerin daha şehit olmasının ardından ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de rejim güçlerinin yoğun topçu atışı sonucu 5 askerin şehit olduğunu, 5 askerin yaralandığını duyurmuştu.

Bu haberin ardından Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Bakan Akar ile buluştu,  görüşme hala devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Esad rejimi İdlib'de ikinci kez Türk askerlerini hedef almış, kahreden haberi ise Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği duyurmuştu.

Açıklamada şunlar kaydedilmişti: "İdlib'de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

"GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ"

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

TSK GÖZLEM NOKTASI VURULDU

Reuters Haber Ajansı da Türk hükümeti kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suriye ordusu güçlerinin, ülkenin kuzeyindeki Taftanaz'da bulunan gözlem noktasına saldırı düzenlediğini, Türk askerinin de karşılık verdiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN