Son dakika! İhraç edilen eski savcı Ferhat Sarıkaya gözaltına alındı

Son dakika! İhraç edilen eski savcı Ferhat Sarıkaya gözaltına alındı

Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) dün meslekten ihraç edilen eski savcı Ferhat Sarıkaya, Ankara Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski savcı Ferhat Sarıkaya hakkında gözaltına alınması talimatı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıkaya'yı akşam saatlerinde Çankaya'daki evinde gözaltına aldı.

Sarıkaya, ifadesi alınmak üzere TEM Şube Müdürlüğüne getirildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2’nci Dairesi, FETÖ’nün sözde Hava Kuvvetleri İmamı firari Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez ile Şemdinli iddianamesini yazan Ferhat Sarıkaya’yı meslekten ihraç etmişti. 

Ferhat Sarıkaya TSK’ya yönelik kurulan ilk kumpasa ilişkin iddianameyi yazan savcı olarak biliniyordu. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005’te Umut Kitabevine bomba atılmasıyla ilgili iddianameye imza atan Sarıkaya, 15 Temmuz sonrası açığa alınmış ve FETÖ ile ilişkilerini itiraf etmişti. Sarıkaya’nın itiraflarına karşın meslekten ihraç edilmemesi tepki çekmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN