İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 300 otobüs tepkisi: 10 aydır cevap yok

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 300 otobüs tepkisi: 10 aydır cevap yok

Metrobüs hattında gerçekleşen aksaklıklar ve arızalar nedeniyle filonun yenilenmesi gerektiğine sık sık vurgu yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün 100 adet tek körüklü, 60 adet de çift körüklü otobüs için anlaşma imzalıyoruz" dedi. İmamoğlu, İstanbul'a 300 otobüsün alınmasına ilişkin onayın Ankara tarafından 10 aydır bekletildiğine, İBB'nin cevapsız bırakıldığına dikkat çekerek, 'Halkımızın vicdanına, yorumuna bırakıyorum' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüs ulaşımına yönelik Twitter hesabından bir açıklamada bulundu. Metrobüs araç alımı töreninde konuşan İmamoğlu, "Metrobüs filomuzu yeniliyoruz. Bugün 100 adet tek körüklü, 60 adet de çift körüklü otobüs için anlaşma imzalıyoruz" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'300 YENİ OTOBÜS ALABİLMEK İÇİN KAYNAK OLUŞTURULACAK KARAR ONAYI NEDEN BEKLETİLİYOR?'

''Ne yazık ki 2009 ile 2019 yılları arasında stratejik bir planlama ile çalışmalar yapılarak ön görülen bir takım yenilikler yoğun olarak belediyemizde ihmal edilmiştir. Bu çok üzücü bir tespittir. Bugün ortalama 10 yaşına gelmiş ve ortalama kilometresi de 1 milyon 150 bine dayanmış bir filo ile metrobüs hattında hizmet veriyoruz. Ne yazık ki filomuzun eskimiş olması bu hat üzerinde dönem dönem sıkıntı yaşamamıza fırsat veriyor ve halkımızı mağdur ediyor bu durum. Dolayısıyla adım atmak ve bu süreci hızlandırmak istedik.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinden 300 otobüsün alınmasıyla ilgili yaklaşık 1 yıl önce 90 milyon euroluk bir borçlanma yetkisi oy birliğiyle geçti. Ama ne yazık ki 9-10 aydır Ankara'da Cumhurbaşkanlığında bekletiliyor. Tek bir cevap; tek bir yorum dahi yok. Halkımızın vicdanına, İstanbul halkının yorumuna bırakıyorum. Niçin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy birliğiyle geçirilen 300 yeni otobüs alabilmek için kaynak oluşturulacak karar onayı 9-10 aydır Cumhurbaşkanlığı'nda bekletilmektedir?

Biz 16 milyon İstanbulluya hizmet ediyoruz. Bu hizmetlerin en sağlıklı biçimde verilebilmesi, hizmetlerin aksatılmaması, vatandaşlarımızın tüm güvenliklerinin sağlanabilmesi adına, hizmetin devam edilebilmesi adına kararların verilebilmesi gerekir.''

met.jpg

5 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen ihale ile 21 metre uzunluğunda 100 otobüs için Otokar firmasının teklifi, 25 metrelik 60 otobüs için de Akia firmasının teklifleri uygun görülmüştü.

Alınacak 21 metre uzunluğundaki Otokar otobüsler, 200 yolcu kapasiteli olacak. Mevcutta kullanılan araçlar 18.5 metre ve 185 yolcu taşıyabiliyor.

25 metre uzunluğundaki 60 Akia otobüs de 280 yolcu kapasiteli olacak. Mevcutta kullanılan otobüsler 26 metre ama 225 yolcu kapasiteli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN