Son dakika: İŞKUR kura çekimleri açıklandı mı? İŞKUR 14-15 Şubat kura sonuçları

Son dakika: İŞKUR kura çekimleri açıklandı mı? İŞKUR 14-15 Şubat kura sonuçları

14-15 Şubat İŞKUR kura sonuçları sorgulama işlemi ve İŞKUR TYP kura çekimleri ile ilgili son dakika açıklamaları haberimizde. Toplum Yararına Programlar kapsamında İŞKUR kura çekimleri ile 1500 kişi iş sahibi olacak. 1500 kişinin alınacağı işe 11 binden fazla kişi başvuruda bulundu. 14 Şubat günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kilis İl Özel İdaresi ve Kilis Orman İşletme Müdürlüğü için, 15 Şubat tarihinde ise, Kilis Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve İl sağlık Müdürlüğü için yapılacak. İşte büyük bir heyecanla beklenen İŞKUR kura çekimleri ile ilgili son dakika açıklaması ve İŞKUR 14-15 Şubat kura sonuçları sorgulama ekranı....

11 bin 484 kişi 14-15 Şubat İŞKUR kura sonuçlarını bekliyor. Sorgulama işlemi ve İŞKUR TYP kura çekimleri ile ilgili son dakika haberleri yazımızda. Toplum Yararına Programlar kapsamında alınacak bin 500 işçi  alımı yapılaca. İŞKUR TYP kura çekimleri 14-15 Şubat tarihlerinde yapılacak. Kura çekimlerinde, 14 Şubat günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kilis İl Özel İdaresi ve Kilis Orman İşletme Müdürlüğü için, 15 Şubat tarihinde ise, Kilis Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve İl sağlık Müdürlüğü için yapılacak. İşte binlerce kişinin heyecanla beklediği 14-15 Şubat İŞKUR kura sonuçları sorgulama işlemi ve  İŞKUR TYP kura çekimleri ile ilgili detaylar...

 

İŞKUR TYP BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TYP MAAŞI NE KADAR?

İŞKUR’un TYP programında istihdam edilen personeline aylık, asgari ücret düzeyinde ödeme yapılmaktadır.Bunun yanında vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri vardır.

19-02/14/iskur-kura-sonuclari.jpg

TYP SÜRESİ NE KADAR?

Toplum yararına Program (TYP) uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır.

KİMLER TYP’DEN YARARLANAMAZ?

İŞKUR tarafından düzenlenen TYP dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz, 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

TYP KURALARINDA ADI ÇIKANLAR NEREDE ÇALIŞACAK?

TYP kapsamında Üniversiteler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakamlık, İdare Mahkemeleri Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri işçi alımları yapacak. İşçiler çevre temizliği, altyapı yenilenmesi, park düzenlemeleri, ağaçlandırma, restorasyon, tarihî ve kültürel mirasın korunması gibi işlerde çalışacak.

19-02/14/kilis-iskur.jpg

KİLİS NEREDE?

Kilis’in doğu, batı ve kuzeyinde Gaziantep, güneyinde ise Suriye yer almaktadır. Gaziantep’e 58 km uzaklıkta olan Kilis Suriye sınırına ise 10 km uzaklıktadır. Kilis’ten geçen yol Türkiye sınırlarının ötesinde Azez’den geçtikten sonra Suriye’nin Halep şehrine ulaşır. Genellikle kıraç arazilerin yer aldığı bu dağların etekleri ve üst kısımlarında tarıma elverişli araziler bulunmaktadır. İl sınırları 38 derece 27′ ve 38 derece 01′ boylamları ile 36 derece 38’ve 37 derece 32′ arasında bulunan Kilis’in yüzölçümü 1428 km dir.

Kilis 10 Haziran 1995 yılında Yalova ve Karabük’le beraber il olmuştur. Plaka 79, merkez nüfusu 70700, rakımı ise 643’tür.

İlçeleri Elbeyli, Polateli ve Musabeyli olmak üzere üç tanedir.

Ayrıca merkeze bağlı Yavuzlu adında bir beldesi bulunmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN