Son dakika! İzmir'de otelde yangını... Ölümden döndüler

Son dakika! İzmir'de otelde yangını... Ölümden döndüler

İzmir’in Konak ilçesi Basmane semtinde bulunan bir otelde yangın çıktı. Otelde kalanlar pencerelerden park halindeki otomobillerin üzerine atlayarak kurtulmaya çalıştı. Korku dolu anlar kameralara yansırken, içeride mahsur kalanları itfaiye kurtardı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, otelde çalışma başlatırken yangının 5. kattaki 506 numaralı odada prize takılı şarj aletinin patlaması sonucu başladığı, alevlerin perdelere oradan da otelin dış yüzündeki plastik kaplamaya sıçradığı tahmin ediliyor.

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde bulunan Alican Otel’de sabah saatlerinde yangın çıktı. Altı katlı binanın ilk üç katında tadilat olması sebebiyle müşteri yoktu. Ancak otelin üst katlarında kalan müşterilerden ikisi, alevlerin bir anda binayı sarmasıyla panik içerisinde camlara çıktı.

ÜST KATLARDAN ATLADILAR

Hızla büyüyen yangın sırasında korkuya kapılan iki kadın, otelin üst katlarından atladı. Vatandaşların cep telefonuyla kaydettiği olayda, binadan atlayan bir kadın elektrik tellerine çarptıktan sonra yere düştü. Hemen ardından atlayan bir kişi de park halindeki otomobilin üzerine düştü. Yaralanan iki kadın hastaneye kaldırılırken, olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

18-03/07/yan2.jpg

KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Oteldeki yangını söndürmek için çalışmalar sürerken, binada mahsur kalanlar da kurtarılmayı bekledi. Cam kenarına çıkan iki kişi de itfaiyenin uzattığı sepete binerek kurtarıldı.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Bir otel müşterisinin yangından kurtulmak yan odaya geçmeye çalıştığı sırada binadan düştüğü görüntüler, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görgü tanıkları da otelin bulunduğu sokakta büyük panik yaşandığını, iki kadının can havli ile cama çıktığını söyledi.

Görgü tanıkları, otelde mahsur kalan diğer müşterilerin de itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldıklarını anlattı. Yangında biri ağır 4 kişi yaralandı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın söndürüldü. İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek için incelemelerini sürdürüyor.

ŞARJ ALETİ ŞÜPHESİ

Olay Yeri İnceleme ekipleri, otelde çalışma başlatırken yangının 5. kattaki 506 numaralı odada prize takılı şarj aletinin patlaması sonucu başladığı, alevlerin perdelere oradan da otelin dış yüzündeki plastik kaplamaya sıçradığı tahmin ediliyor.

’KADINLARDAN BİRİNİN İKİ AYAĞI, DİĞERİNİN KABURGALARI KIRILDI’

Çıkan yangında can pazarının yaşandığı Alican Otel’in sahibi Mehmet Zeki Işık, yaralıları hastanede ziyaret ettiğini belirterek, olaydan büyük üzüntü duyduğunu anlattı.

Pencereden atlayan sarı kıyafetli kadının Belaruslu, diğerinin Kazakistanlı olduğunu belirten Işık, Türkiye’de turist vizesi ile kaldıklarını, bir gece kulübünde çalıştıklarını ifade etti. Işık, Belaruslu kadının iki ayağının kırıldığını, diğerinin daha hafif yaralı durumda olduğu ve kaburgalarının kırıldığını söyledi.

Yangının bir müşterinin şarjdaki cep telefonunun bataryasının patlayıp perdeleri tutuşturmasıyla çıktığını vurgulayan Işık, "Otelin önü park siding, yani plastik o nedenle alevler hızlı yayıldı. Otelde 15- 16 kişi vardı. İkisi atladı, diğer iki yaralı dumandan zehirlendi. Çok üzgünüm" dedi.

‘DUMANLARI FARK EDİNCE EŞİMİN YANINA KOŞTUM’

Yangının yaşandığı otelin misafirlerinden Nuri Mutlukal, eşiyle birlikte otelde olduklarını, lobide resepsiyon görevlisiyle sohbet ederken dumanları fark ettiğini belirtti. Bunun üzerine hemen yangının çıktığı 5. kattaki eşinin yanına koştuğunu anlatan Mutlukal, “Bel seviyesinde dumanlar vardı. Eşimi alıp aşağıya indiğimde genç bir kadın arabanın üstüne atladı. Oradaki ekipler müdahale ettiler. Ardından başka bir kadın daha üst katlardan atladı. Biz hemen otelin karşısındaki güvenli alana geçtik. Otel görevlileri önce yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale etti ardından da itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı” dedi.

‘ATLAMA DEDİK AMA MECBUR KALDI’

Dumanların yükseldiğini görerek otelde yangın olduğunu resepsiyon görevlilerine ileten Yüksel Sunter, “İtfaiye ve ambulansı çağırdık. Alevler yükselince iki tane bayan camdan atlamak istiyordu, biz ‘atlama’ dedik ama mecbur kaldılar. Bir tanesini yakaladık ama öbürü arabanın üstüne düştü. Ambulansa bindirip hastaneye gönderdik” diye konuştu.

‘KORKUNÇ BİR MANZARA VARDI’

Görgü tanıklarından Damla Keser ise çalıştığı ofisin hemen arkasında yaşanan yangını çığlık sesleriyle fark ettiklerini aktararak, pencereden dışarıya baktıklarında bir kadınla erkeğin otelin 5. katında pencerede olduğunu gördüğünü, dumanların yükseldiğini söyledi. Keser, “İtfaiye ekipleri penceredeki iki kişiyi kurtardı. Çok kötü, korkunç bir manzara vardı” dedi.

KORKU DOLU ANLAR KAMERAYA BÖYLE YANSIDI

18-03/07/ott.jpg

İZMİR/DHA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN