Son dakika! Kartal'da yıkım başladı

Son dakika! Kartal'da yıkım başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken binanın çevresinde bulunan riskli 8 binanın en kısa sürede yıkılacağını açıklamıştı. Saat 19.00 itibariyle bu binaların yıkımına başlandı.

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanındaki riskli Yunus Apartmanı'ndan değerli eşyalar itfaiye ve polis eşliği ile çıkarıldı. Tahliye işleminin tamamlanmasının ardından binanın yıkım işlemi başladı.

İstanbul Kartal'da çöken binanın yanındaki Yunus Apartmanı'nda bulunan değerli eşyaların çıkarılması için çalışma yapıldı. Yıkılan Yeşilyurt Apartmanı çevresinde 11 binadaki 135 hane boşaltılmıştı. Riskin en yüksek olduğu belirtilen 11 katlı Yunus Apartmanı'nın durumu da üzerine yerleştirilen sensörlerle sürekli takip ediliyor.

Bina sakinlerine ait değerli eşyaların çıkarılması için de bugün çalışma yapıldı. Her haneden bir kişi, itfaiye merdiveni ile çıkarıldığı kattan değerli eşyalarını aldı.

Polis gözetiminde yaşadığı kata çıkarılan vatandaşlardan riski kabul ettiğine dair bir imza alındı.

Tahliye işleminin tamamlanmasının ardından riski binanın yıkımına başlandı.

İSTANBUL/DHA





İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN