Kentsel dönüşümde kira desteğine zam

Kentsel dönüşümde kira desteğine zam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Eylül ayında yeni bir konut kampanyası başlatacağız. Bu kampanya ile konut ve kira bedellerinin daha da düşeceğine inanıyoruz. Kentsel dönüşümde kira desteğini 1150 liradan 1500 liraya çıkarıyoruz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni bir konut kampanyası başlatılacağını duyurdu. Kentsel dönüşümde kira yardımının 1500 liraya çıkarıldığını belirten Kurum, "Eylül-ekim aylarında tüm firmaların katılacağı yeni bir konut kampanyası başlatılacak" dedi.

17 Ağustos depreminin 23. yılında İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi teslim töreninde açıklamalarda bulunan yeni konut kampanyasının detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını belirtti.

Emlak konut öncülüğünde başlayacak kampanyada faiz ve alım desteği olacak. Kampanyaya katılan firmalar süre boyunda fiyatta değişiklik yapmama sözü verecek.

İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında bin 150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla bin 500 liraya çıkarılacak. 400 baz puan ve 400 bin oranlar ise 600 baz puan ve 600 bine yükseltilecek.

Kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50 faiz desteği de verilecek

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN