Kılıçdaroğlu ve Babacan'dan ortak açıklama: 6 parti yarın toplanıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve DEVA lideri Babacan yaptıkları ortak basın açıklamasında 'Güçlendirilmiş Parlementer Sistem' ile ilgili yarın 6 muhalefet partisinin bir araya geleceğini duyurdu. Basın mensuplarının sorularına yanıt veren liderler, kış mevsiminde doğal gaz depolarının boş olmasına 'Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşanıyor' sözleriyle sert tepki gösterdi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ortak basın açıklaması yaparak 'Güçlendirilmiş Parlementer Sistem'e ilişkin konuştu. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan liderler, 6 muhalefet partisinin komisyonlarının yarın akşam bir araya geleceğini duyurdu.

Liderlerin gündeminde öncelikli olarak doğal gaz depoları ile 'Güçlendirilmiş Parlementer Sistem' vardı. 6 muhalefet partisinin yarın akşam saatlerinde bir araya geleceği ve ortak kararları açıklayacaklarını duyurdu.

Babacan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Enerji depolarına ilişkin tepkisiyle açılış konuşmasına başlayan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ''Merkez Bankası depoları boşaltılırken enerji depolarımız da boşaltılıyormuş; bunu görmüş olduk. Bu enerji depolarının kışın ortasında bomboş olması, İran'ın doğal gaz sağlamamasına bakacak olursak, iktidarın çalışmadığını görmemek mümkün değil.'' açıklaması yaptı.

'Güçlendirilmiş Parlementer Sistem'e değindiği konuşmasında doğal gaz depolarının durumuna ilişkin konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şu sözleri kaydetti:

''6 partinin ortak hareket etmesi bizler için ve toplum için çok önemli ve değerli. Neyi, nasıl yapacağımızı 'Güçlendirilmiş Parlementer Sistem' için oldukça önemli adımlar atılacak. Birçok konuyu konuştuk. Organize Sanayi bölgelerinde 3 gün süre ile elektriğin kesilmesi demek üretimin aksaması demektir. Şunu görmek mümkün; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Devleti yöneten irade, bu kışın ortasında doğal gazın olmamasını düşünmesi gerekiyor. Depolama kapasitesine bakarsak yalnızca yüzde 32 dolu ise bu yönetilemediğini gösterir.''

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, faize yönelik ''Nebati, faiz yok dedi madem öyle sıfırlasınlar o zaman.'' sözleriyle tepki gösterdi.

Faize yönelik konuşan Babacan ise şu sözleri kaydetti:

''Anayasanın kararlarını yok sayan, hiçe sayan bir Bakan'ın kural tanımasını beklemek mümkün değil. Şu anda pasif bir isyan var. Bunun pasif olmasının nedeni ise insanların sandıkta oy kullanmasını bekliyor olması.''

GÜNDEMDE RTÜK'ÜN CEZALARI DA YER ALDI

RTÜK'ün Tele 1'e verdiği cezaya ilişkin konuşan Babacan, ifade ve basın özgürlüğünün altını çizdiği konuşmasında ''Kabul edilebilir karar değildir. Bazen telefonla arayıp yasal bir dayanağı olmaksızın cezalar verebiliyor.'' sözlerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN