Kırmızı listede yer alan terörist etkisiz hale getirildi

Kırmızı listede yer alan terörist etkisiz hale getirildi

MİT'in Irak'ın Süleymaniye kentindeki operasyonuyla "terörden arananlar" listesinde kırmızı kategoride yer alan ve kırmızı bültenle aranan PKK'lı Ulaş Doğan etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İnterpol tarafından kırmızı bültenle de aranan "Ulaş Dersim" kod adlı Ulaş Doğan'ın Irak’ın kuzeyindeki Türklere yönelik sansasyonel eylem arayışı içerisinde olduğu bilgisine ulaştı.

Bu amaçla eylem planı yapmak üzere bölgeye geldiği belirlenen Ulaş Doğan, MİT tarafından 13 Haziran'da Süleymaniye'nin Kaladize ilçesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

t.jpg

KANLI SUİKASTLARDAN SORUMLU

Güvenlik kaynakları, geçmiş dönemde Tunceli kırsalında eylemler gerçekleştiren teröristin örgütün bölgede gerçekleştirdiği pek çok mayınlama, yol kesme, araç yakma ve pusu faaliyetlerinde bulunduğunu belirtti.

Doğan'ın eylemleri nedeniyle örgütte çok hızlı şekilde yükseldiği ve Hakurk Eyaleti’nde sözde yönetici olarak görevlendirildiği ardından tüm Irak alanını kapsayacak şekilde "Öz Savunma Güçleri Sorumlusu" yapıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN