Kuzey Irak'tan acı haber: 5 asker şehit, 2 yaralı

Kuzey Irak'tan acı haber: 5 asker şehit, 2 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını duyurdu. Yapılan son açıklamada da, saldırıda ağır yaralanan P.Tğm. Abdulkadir Güler ve P.Uzm.Çvş. Bican KAPILAY'ın da hastanede şehit olduğu bildirildi. Operasyonda şehit olan askerlerin sayısı 5'e yükseldi. Öte yandan Bakan Akar ve komuta kademesinin sınır hattına gittiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Pençe-Kilit Harekatı'nda çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" denildi.

AĞIR YARALANAN BİR ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

MSB'den yapılan son açıklamada iki askerin daha şehit olduğu bilgisi aktarıldı. Açıklamada, "Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 3 askerin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, hastanede şehit oldu" denildi.

MSB, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan askerlerden P.Uzm.Çvş. Bican KAPILAY'ın da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu.

TERÖRİSTLER MAĞARADA SIKIŞTIRILDI

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, çatışmanın ardından bölgedeki operasyonlara hız verildi. Yoğun yağış ve sis ile yer yer kum fırtınasına rağmen devam eden operasyonlar sırasında komandoların, bir grup teröristi mağarada sıkıştırdıkları öğrenildi. Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan saldırının ardından sınır hattına giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile temaslarına devam ettiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN