Son dakika! Libya ile askeri işbirliği anlaşması Dışişleri Komisyonu'ndan geçti

Son dakika! Libya ile askeri işbirliği anlaşması Dışişleri Komisyonu'ndan geçti

Libya ile askeri işbirliği anlaşması, Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Daha önce de Libya ile 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası' imzalanmıştı.

Türkiye ile Libya arasındaki 'Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası' Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Komisyonun basına kapalı gerçekleşen toplantısında, kanun teklifi ele alındı.

Toplantıda, Türkiye ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, 4 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi.

Mutabakat, 25 Aralık’ta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında 27 Kasım'da 'Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası' ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası' imzalanmıştı.

Brüksel'de bir araya gelen AB'ye üye 27 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının üzerinde uzlaşmaya vardığı ortak bildirgede, Türkiye ile Libya arasındaki mutabakat muhtırasının 'üçüncü ülkelerin egemen haklarını ihlal ettiği' iddia edilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN