Nilüfer Belediyesi'ne soruşturma

Nilüfer Belediyesi'ne soruşturma

İçişleri Bakanlığı, Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığı ile ilgili haberlerin ardından araştırma/ ön inceleme başlatıldığını duyurdu.

Nilüfer Belediyesi'nin LGBTİ bireylere hizmet verecek bir dayanışma merkezi kurduğu haberlerinin kamuoyuna yansıması üzerine İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığına ilişkin haberlerin basında yer alması, kamuoyuna yansıması üzerine Bakanlığımızca, Nilüfer Belediyesi'nde araştırma-ön inceleme başlatılmıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Bursa'ya bağlı Nilüfer Belediyesi'nin LGBTİ bireylere hizmet verecek bir dayanışma merkezi kurduğu, bazı yayın organlarında iddia edilmişti. Belediyenin sitesinden yapılan açıklamada ise, "LGBTİ+ bireylere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hizmet vermesi yönü ile Türkiye'de bir belediye bünyesinde kurulan ilk dayanışma merkezi olma özelliğini taşımaktadır" ifadelerinin yer aldığı söylenilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN