Son dakika! O’Brein ile Çavuşoğlu'nun görüşmesi iptal edildi

Son dakika! O’Brein ile Çavuşoğlu'nun görüşmesi iptal edildi

Son dakika haberi... ABD Dişişleri Bakanı Pompeo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriye'deki kaosun sorumlusu" olarak suçlamasının ardından Ankara'dan kritik adım geldi. Bakan Çavuşoğlu'nun ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brein ile yapacağı görüşme iptal oldu. O’Brein selefi Bolton gibi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile görüşecek.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun görüşmesi iptal edildi. O’Brien ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın görüşecek.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör unsurlarını yok etmek için 8 gün önce başlattığı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle, son bir haftada Washington-Ankara hattından karşılıklı açıklamalar gelmişti.

19-10/16/40559652873_828cf75fd8_b-880x495.jpg
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien

Amerika, "Harekat durdurulsun" mesajı verirken, Türkiye ise, meşru güvenlik gerekçeleriyle harekatın sürmesi gerektiğini vurguladı. ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar açıklamış, harekat sürerse, yaptırımların devamının gelebileceğini söylemişti.

BOLTON İLE KALIN'IN FOTOĞRAFLARI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Geçen ocak ayında O'Brein'ın selefi ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara'da bir araya gelmişti. 

Görüşmenin yapıldığı salonun önünde çekilen fotoğraflarda Kalın ile Bolton'ın vücut dilleri dikkat çekmiş, kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına giren fotoğraflar için, "Bolton, Ankara'da süt dökmüş kediye döndü, İşte yeni Türkiye'nin fotoğrafı" şeklinde yorumlar yapılmıştı.

19-10/16/ibrahim-kalin-ve-john-bolton-un-fotograflari-olay-11620281_3487_m.jpg

19-10/16/ibrahim-kalin-ve-john-bolton-un-fotograflari-olay-11620281_2782_m.jpg

NE OLMUŞTU?

ABD Heyeti Suriye ile ilgili görüşmek üzere 15 Ekim'de Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı. Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi planlıyorlardı.

Bugünkü AK Parti grup toplantısının ardından Erdoğan'ın yanına giden Sky News muhabiri "Pence ve Pompeo'ya neler söyleyeceksiniz?" sorusunu sordu. Erdoğan'ın yanıtı bu kez "Onlar karşıtlarıyla (mevkidaşlarıyla) görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum" oldu.

Ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından "Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Sky News kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır” açıklaması yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise bugün Fox Business'a yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme beklentisi içindeyiz. Başkan Trump bunu ABD hükümetinin en üst düzeyinde yapıp kendisiyle yüz yüzde görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN