SON DAKİKA! Ocak 2020 Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret ve AGİ zammı ne zaman?

SON DAKİKA! Ocak 2020 Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret ve AGİ zammı ne zaman?

Asgari ücret zammının Ocak 2020'de ne kadar olacağı merak ediliyor. Asgari ücret ve AGİ zammı Asgari ücret belirleme komisyonu görüşmelerinden sonra belli olacak. İşte 2020 Asgari ücret zammı ile ilgili detaylar...

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri merak konusu. Yıl içerisinde gerçekleşen enflasyon rakamları doğrultusunda sene başına yapılacak zam miktarı belli olacak. Peki 2020 Ocak Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Yeni belirlenecek ücretle birlikte 2020'de sosyal güvenlik alanında her şey değişecek. Son 10 yılda asgari ücret zamları genellikle yüzde 10 seviyelerinde bulunurken, istisnai olarak 2016 yılında bu rakam yüzde 30 olmuştu. Bu sene ise asgari ücrete yüzde 15'lik bir zam olma ihtimali üzerinde duruluyor. Peki, Asgari ücret ve AGİ zammı ne kadar olacak? İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

OCAK 2020 ASGARİ ÜCRET VE AGİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret belirleme komisyonu görüşmelerinden sonra bir yıllık asgari ücret zam oranı belli olacak. Bu komisyonda işçi tarafını temsil etmek üzere Türk İş, işveren tarafını temsil etmek için TİSK ve hükümet adına Çalışma Bakanlığı olacak.

Görüşmeler en az 3 veya 4 toplantı olacak anlaşma sağlanamazsa bu sayı artacak. Asgari ücret ise en geç Aralık sonu ve Ocak başında belli olacak.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN? 2 ARALIK'TA BAŞLAYACAK!

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2020'den geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 2 Aralık'ta toplanacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz ilk toplantısını 2 Aralık'ta gerçekleştirecek." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda komisyonun ilk toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılacak. İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN