Son dakika! ÖSO, Raco'ya girdi, sıcak görüntüler geldi (Afrin Harekatı'nda son durum)

Son dakika! ÖSO, Raco'ya girdi, sıcak görüntüler geldi (Afrin Harekatı'nda son durum)

Afrin Harekatı'nda ÖSO, sabah saatlerinde Raco beldesine yönelik operasyon başlattı. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşandığı öğrenilirken, TSK ve ÖSO güçleri beldeye giriş yaptı. 3 köy teröristlerden temizlendi. Operasyonda yakalanan 6 PKK/PYD'li teröristin sorgularından elde edilen bilgilerle terör örgütünün Raco'daki 4 tünelinin yeri belirlendi. Tuzak tünellerin girişleri İHA'larla takip ediliyor. TSK ise Zeytin Dalı Harekatı'nın 42'inci gününde 2295 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2295 oldu.

18-03/02/2.jpg

RACO'YA OPERASYON BAŞLADI

Afrin'in teröristler temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO birliklerinin de katıldığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Raco beldesine yönelik operasyonun sabah saatlerinden itibaren başladı.

18-03/02/resimid_9068055.jpg

Sabah namazından sonra operasyon için harekete geçen TSK ve ÖSO birlikleri, Raco çevresindeki 3 köyü ele geçirdikten sonra Raca beldesine girdi. 

18-03/02/r2.jpg

1083 RAKIMLI TEPE DE ALINDI

İlerleme sırasında, dün TSK unsurlarının teröristlerle çatışmasında 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe (Kel Tepe) de ele geçirildi.

18-03/02/resimid_9065770.jpg

Sabah namazından sonra operasyon için harekete geçen ÖSO birliklerinin Raco'ya ilerleyişi de görüntülendi.

ÖSO Birlikleri Raco'ya böyle girdi: 

YER ALTI TÜNELLERİ TESPİT EDİLDİ

Bölgedeki güvenlik kaynakları, operasyon süresi içinde ele geçirdiği 6 PKK/PYD'li teröristin sorgulamalarından aldığı bilgiler doğrultusunda kentte yer altı tünellerinin bulunduğu bölgelerin giriş çıkış noktalarını takibe aldı.

18-03/02/resimid_9065771.jpg

Kaynaklar, Raco kent merkezinde 4 noktada tünel olduğu ve İHA'larla takip edildiği belirtiliyor.

120 NOKTA ELE GEÇİRİLMİŞ OLDU

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 91'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 120 noktayı ele geçirdi.

9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Afrin'in batısında tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 9 teröristin ATAK helikopterleriyle yapılan atışlar sonucunda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

8 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Dün Afrin kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğu, 13 askerin de yaralandığı bildirilmişti. Ayrıca çıkan çatışmalarda 23 terörist etkisiz hale getirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN