Son dakika! 'Siyasi cinayet' iddiasına soruşturma

Son dakika! 'Siyasi cinayet' iddiasına soruşturma

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var" açıklaması siyasette tartışma yarattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'siyasi cinayetler işlenebileceği' iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidardan gitmemek için her yolu deneyeceğini savunarak, "Siyasi cinayetler kaygım var" görüşünü dile getirmişti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da Sözcü gazetesinde yer alan röportajında "siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim da aldığımız duyumlar var" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bazı siyasi parti yöneticilerinin "siyasi cinayetler işlenebileceği yönünde duyumlar alındığına" dair açıklamalarının basına yansıması üzerine varsa suç ve delillerin tespiti bakımından inceleme ve araştırma yapılmasına karar verdi.

Basın Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek soruşturmaya ilgili bir başsavcı vekilinin görevlendirildiği öğrenildi.

BAKAN SOYLU: BÖYLE BİR İSTİHABARAT YOK

'Siyasi cinayetler' iddiasına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da açıklama geldi. Soylu, "Ben İçişleri Bakanıyım, sordum böyle bir istihbarat var mı, yok" sözlerini kaydetti.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Öte yandan muhalefetten gelen bu açıklamalara, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından tepki göstermişti Altun, "siyasi cinayet" iddialarını ortaya atanların, ülkede "korku iklimi oluşturmaya çalıştığını" savunarak, iddia sahiplerini ellerindeki belgeleri savcılığa iletmeye davet etmişti:

"Sorumsuz bir şekilde gündeme getirilmeye başlanan bu yalanlar üzerinden milletimizin devlete olan güveni hedef alınmaktadır. Bu iddiaların temel amacı, ülkemizin milli birlik ve beraberliğini zedelemek ve toplumsal huzurumuzu bozmaktır."

KILIÇDAROĞLU: HERHALDE SEVGİ ANLAMINA GELMİYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu parti genel merkezinde kabul eden CHP lideri Kılıçdaroğlu da "siyasi cinayetler" konusunda bir duyum alıp almadıkları yönündeki soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemde yaptığı bazı açıklamaları örnek göstermişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyareti sonrasında Erdoğan'ın yaptığı "Daha neler olacak, bunlar iyi günleriniz" ve geçtiğimiz günlerde partisinin il başkanları toplantısında, muhalefete yönelik, "ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz" sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"'Daha neler olacak, bu daha iyi günleriniz.' Kime ait bu söz? Bu tehdit değil midir? Bir siyasi parti liderine saldırı olacak ve ülkeyi yöneten kişi kalkıp şu cümleyi kullanacak. Ne anlama geliyor bu Herhalde sevgi anlamına gelmiyor, herhalde kucaklama anlamına gelmiyor."

AKŞENER: GÜNDEMDE TUTMAMAMIZ LAZIM

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de Kılıçdaroğlu ve Aydın'ın "siyasi cinayetler"e ilişkin yaptıkları açıklamalar sorulmuş, Akşener şu cevabı vermişti:

"Bu tür duyumlar bilgiler elbette gelir. Kimisi daha sivil alanlardan gelir, kimisi de dikkat edin, diyen alanlardan gelir. Ama benim inandığım bir şey var, ecel ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır. Bunların bu kadar konuşulmaması gerektiğini de söyledi Koray bey. Çok fazla gündemde tutmamamız lazım diye düşünüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN