Son dakika! Son 1 haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika! Son 1 haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada ülke genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hava ve kara unsurlarınca bin 487 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 149, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 75, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 702, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında 21 zanlı gözaltına alındı.

Planlı operasyonlarda 947'si terör suçları, 164'ü düzensiz göç ve 3 bin 774'ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 885 kişi yakalandı.

38 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İç güvenlik operasyonlarında 18'i ölü, 6'sı sağ ve 14'ü teslim olmak üzere 38 terörist etkisiz hale getirildi.

Tunceli, Şırnak, Bitlis, Hakkari, Muş, Van ve Bingöl'de yürütülen operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanılan 28 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 2 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Ayrıca, güvenlik güçlerince 7 el bombası, 13'ü ağır ve uzun namlulu olmak üzere 18 silah ile bin 145 muhtelif mühimmat ele geçirildi.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN