Son dakika! Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın çıktı, dumanlar gökyüzünü kapladı

Son dakika! Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın çıktı, dumanlar gökyüzünü kapladı

Son dakika haber: Gaziosmanpaşa'daki Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Yangın nedeniyle gök yüzüne yükselen dumanlar kilometrelerce uzaklıktan göründü. 35 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın 45 dakikada kontrol altına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Demircan'dan bilgi alırken İstanbul Valisi Şahin de hastanede açıklama yaptı.

Gaziosmanpaşa'da bulunan TaksimEğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında patlamalar yaşanırken alevler hastanenin dış cephesini tamamen kapladı. Çatıda başlayan yangın kısa sürede diğer katlara da sıçradı.

18-04/05/01-27-1522945466.jpg

İhbar üzerine İstanbul'un çok sayıda ilçesinden itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.     

Binanın çatısında ve cephe bölümünde alevli şekilde süren yangına, itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor. Bu arada, hastaların tahliyesine başlandı. Hastane çevresinde güvenlik amacıyla polis ekiplerince önlem alındı.

İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan açıklamasında yaralı ve can kaybı olmadığını yoğun bakım dışındaki hastaların tahliye edildiğini söyledi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yangınla ilgili Sağlık Bakanı'ndan bilgi aldığı öğrenildi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun olay yerine gittiği öğrenildi.

Binanın inşaat aşamasında da dış cephe kaplamasının tutuşması nedeniyle benzer bir yangının çıktığı öğrenildi. Yangının dış cephe kaplaması nedeniyle çıkıp çıkamdığı bilinmiyor. 

18-04/05/aaa-1522938794.jpg

VALİ ŞAHİN: YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Ayrıca bazı görevlilerin hastanedeki cihazları dışarı çıkardığı görüldü. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun olay yerine geldi.

18-04/05/01-6-1522945523.jpg

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Arkadaşlar şu anda yangın kısmen kontrol altına alındı. Ciddi bir ölü noktasında üzücü haber yok. İnşallah sonuna kadar da olmaz. Arkadaşlarımız şu anda bütün katlara ulaştı ve müdahalesini yapıyor. Bir taraftan da duman tahliyesi yapılıyor. İçeriye duman dolmuş bir taraftan da duman tahliyesi yapılıyor. İçerdeki arkadaşların verdiği bilgiye göre içeride bir  yangın yok. Yangın dış yüzey ve çatıda" dedi. Şahin, yangının çıkış nedenini soran gazetecilere " Daha çok yeni" cevabını verdi.

18-04/05/01-10-1522945582.jpg

Öte yandan İstanbul Valisi Şahin, hastanede bulunan tüm katların ikinci kez kontrol edildiğini kaydetti.

YANGINLA İLGİLİ 4 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Valisi Şahin, hastanedeki yangınla ilgili 2 başsavcı vekili ve 4 savcının görevlendirildiğini bildirdi.

BELEDİYE BAŞKANI USTA: CAN KAYBI YOK

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, "Can kaybı şu anda yok Allah'a şükür, inşallah olmaz. Dumandan zehirlenen hastalarımız var onları da hastaneye gönderiyoruz." dedi.

18-04/05/01-3-1522945493.jpg

Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanedeki tahliye işlemlerinin yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. 

Bir taraftan da yangının söndürülmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Usta, şöyle konuştu: 

18-04/05/dabsxipwaaepnuw.jpg

"İçerideki hasta sayısını tam olarak bilemiyoruz. Yoğun bakımdaki bütün hastalar dışarı çıkarıldı. Zaten yürüyebilen, ayakta tedavi olan hastalar da kendilerinden çıkıyorlar. Yangın nereden kaynaklandı, nereden çıktı bilemiyoruz. Yoğun bakımdaki hastaların hepsi dışarı çıkarıldı fakat diğer katlarda da hasta olduğunu görüyoruz. Onların tahliyesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Üst katlarda duman içeri girdiği için en üst katlara müdahale etmek zorluyor. Helikopter de geliyor. Can kaybı şu anda yok Allah'a şükür, inşallah olmaz. Dumandan zehirlenen hastalarımız var, onları da hastaneye gönderiyoruz. Burada bahçede tedavi ediliyor, müdahale ediliyor ama olumsuz bir şey yok." 

18-04/05/01-2-1522945541.jpg

18-04/05/dabsxyfx0aa3pcj.jpg 

18-04/05/01-1-1522945551.jpg

18-04/05/01-9-1522945556.jpg

18-04/05/dabssnhxkaepea4.jpg

SAĞLIK BAKANI: TÜM HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yangın çıkan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulunuyor. Sağlık Bakanı Demircan, bütün hastaların tahliye edildiğini ifade etti.

Demircan, "Yangının büyümesinde etken ne ise araştırma yapılacak. Yaralı var diye rapor edilmedi. Yangın dış yüzeyde çıkıyor. İçeriye kırılan camlardan duman girişi var. Hasta yakınları Alo 184'ten bilgi alabilir.Burada bizim radyoaktif iyotumuz var, bununla ilgili bir sıkıntı var mı diye bakıldı, ölçüldü, en ufak bir sıkıntı yok. Her türlü soruşturma başlatıldı ve soruşturma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Hastane içinde yaşanan panik anları ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN