Son dakika! Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan uçağın kurtarma çalışmaları başlatıldı

Son dakika! Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan uçağın kurtarma çalışmaları başlatıldı

Trabzon Havalimanı'na iniş sırasında bir yolcu uçağı, pistten çıktı. Uçak pist dışındaki toprak alana girerken, kazada ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi. Kasımı ayı boyunca bakıma alındığı öğrenilen uçaktan tüm yolcular tahliye edildi. Valilik kazayla ilgili soruşturma başlattı. Uçağın kurtarılması için çalışmalar başlatıldı.

Trabzon’da bir yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistten çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havalimanı’na iniş yapan bir yolcu uçağı pistten çıktı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olayda yaralananların olduğu ve uçakta bulunanların tahliye edildiği kaydedildi.

TRABZON VALİSİ: HERHANGİ BİR YARALI YOK

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "İlk etapta yapılması gereken yolcularımızın salimen tahliye edilmesi ve yerlerine ulaştırılmasıydı, bunlar da gerçekleştirildi. Çok şükür bir sorunumuz kalmadı" dedi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü tedbirin alındığını belirterek, "Uçağın oradan alınması, diğer iş ve işlemlerle ilgili her türlü tedbirler alındı, bunlar peyderpey yürütülecek." diye konuştu.

İlk etapta yapılması gerekenlerin yapıldığını da vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

18-01/14/1.Jpeg

"İlk etapta yapılması gereken yolcularımızın salimen tahliye edilmesi ve yerlerine ulaştırılmasıydı, bunlar da gerçekleştirildi. Çok şükür bir sorunumuz kalmadı.

18-01/14/2.Jpeg

Hastaneye tedbiren başvuranlar var, sayısını tam bilmiyorum ama kayda değer bir rakam değil. Onlarda da herhangi bir sorun olmadığı ifade edildi."

18-01/14/3.Jpeg

Öte yandan apron sonuna yakın bir bölgede pisten çıkan uçakta soğutma işlemleri devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Pistten çıkan uçağın denize doğru yönelmesini önlemek için önlem alındı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uçağın kurtarılması için çalışma başlatıldı.

18-01/14/4.Jpeg

Havalimanı görevlilerinin vinçlerle geldiği bölgede uçak için kurtarma çalışması yürütülüyor. Havalimanı çevresinde toplananlar da üstgeçitlerin üzerinden uçağın kurtarılma çalışmalarını izliyor, cep telefonları ile görüntü çekiyor.

VALİLİK: İNCELEME BAŞLATILDI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ankara-Trabzon seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle pistten çıkmıştır. Uçakta bulunan yolcular ve mürettebatın tamamı uçaktan güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır."

YOLCULAR O ANLARI ANLATTI

Olay sırasında uçakta bulunan yolculardan Fatma Gördü, o anları anlattı. Uçağın iniş sırasında büyük bir gürültü ile savrulduğunu anlatan Fatma Gördü, "Bir anda savrulduk. Uçak ön tarafa çakıldı, arka taraf havaya kalktı. Herkes panik yaptı" dedi. 
Bir başka yolcu ise, nasıl olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Gördü, "Benzin kokmaya başladı. Yangın çıkacağını düşündük ondan korktuk." dedi.

Fatma Gördü, Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın piste indikten sonra gerçekleştiğini dile getirerek, "Piste indik, biraz gittik müthiş bir gürültü oldu, sallanmaya başladık. Yan tarafa yattık, ön taraf aşağı, arka taraf havaya kalktı. Panik oldu, millet bağıran çağıran." diye konuştu.

Yangın çıkmasından korktuklarını dile getiren Gördü, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Benzin kokmaya başladı. Yangın çıkacağını düşündük ondan korktuk. Panik yaptı millet. Hamile kadınlar, çocuklar vardı. Uyumuyorduk. Uçağın çakıldığını hissettim ben zaten. Ön taraftaydık, arka taraf tamamen arkaya kalktı. insanlar panik yapınca bir şeyler söylendi ama anlaşılmıyor gürültüden. Arka kapıdan çıkın diyor ama herkes birbirinin üstünden geçmeye çalışıyor. Berbat bir durum."

"KURTULMAMIZ MUCİZE"

Yolculardan Yüksel Gördü de "O anlar anlatılmaz yaşanır ancak. Bir mucize bizim kurtulmamız. Yanabilirdik, patlayabilirdi, denize uçabilirdik. Çok şükür Allah'ıma buna da şükür. Aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum." dedi.

Gördü, uçakta kızının da olduğunu ifade ederek, kızının tedbir amacıyla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

THY, TRABZON SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pissten çıkna yolcu uçağı nedeniyle havalimanı uçuşlara kapatıldı. Bu sabah saat 08.00'a kadar kapalı olacak havalimanı nedeniyle seferler yapılamayacak. Türk Hava Yolları da, Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ve İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapacağı uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

 

THY yaptığı duyuruda,  Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul Atatürk Havalimanı'na dün saat 23.25'te kalkması gereken TK-2831 seferi,  bugün saat 07.45'te  TK-2839 seferini  ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na saat 06 .00'da Anadolujet Hava Yollarını'nın yapacağı  THY-7439 seferlerini karşılıklı olarak iptal ettiğini açıkladı. Bu arada Esenboğa Havalimanı'na Anadolujet Hava Yolları'nın saat 06 .10'da THY-7069 seferi de iptal edildi.

KASIM'DA BAKIMA ALINDI

Ankara’dan Trabzon Havalimanı’na bu akşam inişe geçen Pegasus Havayolları’na ait bir yolcu uçağının pist dışına çıkması ile gündeme gelen Trabzon Havalimanı pisti geçtiğimiz Kasım ayında bir ay boyunca bakıma alınmıştı.

Pist başı dönüş cebinin büyütülmesi projesi kapsamında başlayan çalışmalar 1 Kasım ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında 1 ay boyunca sürmüştü. Her yıl yaklaşık 4 milyon kişinin kullandığı Trabzon Havalimanı’nda yapılan çalışmalar esnasında 1 ay boyunca saat 11.00-16.00 arası havalimanı uçuş trafiğine kapanmıştı. Uçuşlar çalışmaların tamamlanmasının ardından 1 Aralık 2017 tarihinde havalimanı trafiği rutin seyrine dönmüştü.

PEGASUS: ÜZÜNTÜLÜYÜZ

Pegasus Havayolları, Ankara-Trabzon seferini yapan uçaklarının Trabzon Havalimanı’nda iniş sırasında pistten çıkması ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada "Pegasus Hava Yolları’na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli 21:25 Ankara kalkışlı Ankara-Trabzon uçağının, bu akşam (14 Ocak 2018) Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıktığı bilgisini doğrulamaktan dolayı üzgünüz. Uçağımızdaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi tahliye edilmiştir. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir" denildi.

TRABZON / DHA

























İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN