Son dakika! TSK: 4'ü sözde lider 39 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika! TSK: 4'ü sözde lider 39 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince 3-9 Ağustos'ta Şırnak, Siirt, Mardin ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, 4'ü sözde lider kadrodan 39 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmeye göre, 3-9 Ağustos tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Siirt, Mardin ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara devam edildi.

4'Ü SÖZDE LİDER 39 TERÖRİST

Yürütülen operasyonlarda yurt içinde 24, yurt dışında 15 olmak üzere toplam 39 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 4'ünün örgütün sözde lider kadrosundan olduğu belirlendi. 

Operasyonlarda 19 piyade tüfeği, 3 tabanca ve bu silahlara ait muhtelif mühimmat ile 2 RPG-7 roketatar, 28 el bombası, 7 telsiz, 158 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi, 12 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Operasyonlar sırasında bir asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı.

AFRİN'DE 4 BİN 561 TERÖRİST

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 561 oldu. Terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmalarda bugüne kadar 54 asker şehit olurken, 240 asker de yaralandı.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu tarafından, 18 Mart itibarıyla kontrol altına alınan Afrin'de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri sürüyor. Bu kapsamda, bugüne kadar 262 mayın ve 1370 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

ANKARA/AA

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN