Türkiye genelinde ormanlık alanlara giriş 31 Ağustos'a kadar yasaklandı

Türkiye genelinde ormanlık alanlara giriş 31 Ağustos'a kadar yasaklandı

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı, 81 il valiliğine “Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Sıcaklıkların artacak olması nedeniyle 31 Ağustos'a kadar Türkiye genelinde ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı, artması beklenen sıcaklıklar nedeniyle 81 il valiliğine 'Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler' konulu genelge yolladı.

Sıcaklık artışıyla birlikte orman alanları ve çevresinde artan insan hareketliliğinin önümüzdeki günlerde çeşitli bölgelerde orman yangını riskini artıracağını belirterek dikkatli olunmasını istedi.

Orman yangını için riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde ateş yakılması ve orman alanlarına girişler 31 Ağustos 2022 tarihine kadar yasaklanacak. Kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyecek. Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına müsaade edilmeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN