Son dakika! Türkiye Rıza Sarraf için ABD’ye nota verdi

Son dakika! Türkiye Rıza Sarraf için ABD’ye nota verdi

Türkiye'nin Reza Sarraf'la ilgili Washington yönetimine yazılı bir nota verdiği iddiası üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından doğrulandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü ise kısa süre önce yaptığı açıklamada, Washington Büyükelçiliği'nce ABD'li makamlardan bilgi istendiğini bildirdi. Sözcü ayrıca resmen bir yanıt alınamadığını ve konunun takip edildiğini açıkladı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Rıza Sarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğince, ABD makamlarından bilgi talep edildi.

Yapılan açıklamada ”Rıza Sarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce, ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

ABD’YE SARRAF NOTASI

Türkiye, İranlı işadamı Rıza Sarraf'la ilgili olarak ABD yönetimine nota verdi. Dışişleri Bakanlığı yazılı nota ile ABD'den Rıza Sarraf'ın durumu hakkında bilgi istedi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye, ABD'de tutuklu yargılanan işadamı Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine nota verdi.

ANKARA / AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN