Son dakika! Yalova seçim sonuçları 2018 | Yalova 24 haziran son durum ne?

Son dakika! Yalova seçim sonuçları 2018 | Yalova 24 haziran son durum ne?

Son dakika seçim 2018 sonuçları! Oylar sayılırken Yalova seçim sonuçları da gelmeye başladı. "24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce'nin bölgesi Yalova'da hangi parti önde, partiler kaç milletvekili çıkardı?" gibi soruların cevabı sürekli güncelenen haberimizde. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı çatısı altında AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi'nin yarıştığı seçim 2018 Yalova sonucu ne? 1 Kasım 2015'deki genel seçimlerde AK Parti'nin % 49 oy CHP'nin ise % 31.7 oy alabildi şehirde tablo nasıl değişecek? İşte tüm detaylar...

Sandıklar açılıp oylar saılmaya başlarken, Yalova seçim sonucu, partilerin oy oranarı da mierakla bekleniyor. 81 ilde nefeslerin tutulduğu 24 Haziran seçimlerinde gözler son dakika haberinde. Peki Yalova partilerin oy oranı ne? Yalova'da Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde? Anlık olarak sürekli güncellenen bu sayfamızda Ylova seçim sonucunu görenebilir, diğer illerdeki son durumu da Seçim 2018 sayfamızda takip edebilirsiniz. 

YALOVA SEÇİM SONUÇLARI VE OY ORANLARI 24 HAZİRAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, doğu Perinçek ve Temel Karamollaoğlu'nun yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de Yalova'dan gelecek suonuçlar önemli olacak. Yalova'da 488 sandıkta toplam 168.184 seçmen  oy kullanacak. Aşağıdaki linke tıklayarak ya da Seçim 2018 sayfamızı ziyaret ederek 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi Yalova sonuçları, oy oranlarını takip edebilirsiniz. 

18-06/12/yalova-secim-sonuclar.jpg 

YALOVA SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

24 HAZİRAN 2018 seçimlerinde her il gibi Yalova sonuçları ve oy oranları da genel sonuca etki edecek. Cumhurbaşkanı'nın yüzde 50 artı 1 ile belirlenecek olması, ilk kez ittifak sistemiyle baraj engelinin kalması kırıntı değerli hale getirdi. Yalova'da 1 Kasım 2015'te yapılan seçimlerde AK Parti yüzde 49.0 CHP yüzde 31.7, MHP yüzde 9.9 Saadet Partisi ise yüzde 0.9, HDP yüzde 6.4  oy almıştı. Saadet Partisi'nin bara engeline takılmaması nedeniyle tabanının yeniden kendi partisine yönelecek olması ve İYİ Parti'nin MHP tabanından alacağı oylar Yalova seçim sonuçları için de sürprizleri beraberinde getiriyor. Yalova 1 Kasım tablosunun bu nedenle 3-5 puan arasında değişmesi muhtemel. Buna Muharrem İnce'nin Yalova'lı oluşunu da eklemek gerekir.  

18-06/12/yalova-2015-sonuclari.jpg
Yalova 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinin kıyaslamalı sonuçları

7 Haziran 2015 seçimlerinde Yalova'da AK PARTİ yüzde 49,00 ile 68.6762, CHP yüzde  31,68 ile 44.4053, MHP 9,89 ile 13.8664, HDP yüzde 6,37ile 8.934 seçmenin oyunu almışlardı. 

Diğer partilerin ve adayların son iki seçimde aldıkları oy oranları ise şöyle:

18-06/12/yalova-secimler.jpg

SON SEÇİMLERDE YALOVA'DAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

Yalovada 1 Kasım seçimlerinde AK Parti 1 milletvekili çıkarırken, CHP'de 1 milletvekili çıkarmıştı.

AK PARTİ: Fikri Demirel 

CHP: Muharrem İnce

18-06/12/muharrem-ince.jpg

MUHARREM İNCE KİMDİR? 

CHP eski Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova ilinin Elmalık köyünde doğdu. Muharrem İnce’nin annesinin adı Zekiye, babasının adı ise Şerif’dir. 

Ülkü İnce ile evli olan Salih Arda adında bir oğlu bulunan Muharrem İnce, ilk ve orta öğrenimini Yalova ilinde bitirdi. Üniversite eğitimini ise Bursa – Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu.

Eskiden CHP Grup Başkan vekilliği görevini icra eden ve şimdilerde TBMM'deki milletvekilliği görevini de yürüten Muharrem İnce, Fizik öğretmeni ve okul müdürü unvanıyla pek çok lisede görevde bulunmasıyla birlikte özel dershanelerde de eğitmenlik görevini sürdürdü.

2012 yılında “Buyurun Sayın İnce” isimli bir kitap yazan Muharrem İnce,  Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne, Cumhuriyet Halk Partisi‘nden 22. dönemde Yalova milletvekili olarak göreve getirilmiştir. Şu anda da 23. dönemde de milletvekililiği görevini icra etmektedir. 

Bir süre boyunca Yalovaspor‘un basın sözcüğü görevini yürüten İnce, Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı görevinde de yer almıştır.

24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi seçilen Muharrem İnce, 2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi. 2007 genel seçimlerinde de partisi tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu.  13 Haz 2011 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi.

MUHARREM İNCE'NİN EŞİ VE ÇOCUKLARI

Evli olan Muharrem İnce'nin eşinin ismi Ülkü İnce'dir. Muharrem İnce ile karısı Ülke İnce'nin evliliklerinden bir çocukları bulunmaktadır. Muharrem İnce'nin tek çocuğu olan oğlunun ismi Salih Arda İnce'dir. İnce ailesi Eylül 2017'de oğulları Salih Arda'nın mürüvvetini gördüler. Salih Arda İnce, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kızı İdil Göknil Işıklar evlendi. Yalova'nın Elmalık Köyü'nde 'Selanik usulü' yapılan köy düğününde Muharrem İnce horon çekip harmandalı oynamıştı.

Kılıçdaroğlu'na karşı CHP Kongresi'nde kaybeden ince 2018 seçimlerinde partinin Cumhurbaşkanı adayı oldu. İnce, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ortak aday olarak adının geçmesine sert tepki göstermiş, "Gül CHP'nin adayı olursa oyumu Erdoğan'a veririm" çıkışı yapmıştı.  

YALOVA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ahmet Büyükgümüş

Meliha Akyol

Hasan Özçelik

YALOVA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Özcan Özel

Ertan Şener

Mehmet Gürel

YALOVA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hasan Topçular

Ali Oğuz Berberoğlu

Mete Örnek

YALOVA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ünlem Üstel

Elif Akyol Tosun

Nur Gemalmaz Ayaz

YALOVA SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mustafa Balta

Fevzi Aygün

İsmail Kuzu

YALOVA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 

Ali Fuat Hatip

Hediye Polat

Abdurrazak Ekinci

İLÇE İLÇE YALOVA SEÇİM SONUÇLARI

Yalova'nın seçim sonuçları merakla beklenirken, ilçelerden de ne kadar oy çıktığı araştırılıyor. 24 Haziran'da Yalova ilçe seçim sonuçları açıklandığında aşağıdaki bağlantılardan öğrenebilirsiniz. 

Altınova seçim sonuçları

Armutlu seçim sonuçları

Çınarcık seçim sonuçları

Çiftlikköy seçim sonuçları

Termal seçim sonuçları

Yalova seçim sonuçları

 

18-06/24/22-1529851045.jpg

MİLLETİMİZİN KARARI BAŞIMIZIN ÜZERİNE

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için memleketi Yalova'da oyunu kullandı.

AK Parti'den Yalova 1. sıra milletvekili adayı olan Büyükgümüş, Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulundaki 1058 numaralı sandıkta oyunu verdi.

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklama yapan Büyükgümüş, Türkiye'de çok partili siyasi yaşam boyunca seçimlerin güven ve huzur içerisinde yapıldığını bildirdi.

Büyükgümüş, şunları kaydetti:

"İnşallah 24 Haziran seçimleri ülkemiz, demokrasimiz için hayırlar getirir. Bu seçimler de bir demokrasi bayramı şeklinde inşallah gerçekleşiyor ve öyle tamamlayacağız. Bizim kardeşliğimiz, birliğimiz her seçimden sonra ülke olarak daha da güçlenmiştir. Bu seçimlerin de aynı bu şekilde olacağına inanıyorum. Milletimizin vereceği kararın hepimizin başının üstünde olduğunu ifade ediyor hayırlı olmasını diliyorum."

YALOVA ADININ KAYNAĞI 

Yerleşmenin Antik Çağ’daki adı tam olarak bilinmemekle birlikte Pylai (Bugünkü Hersek Köyü ) ve Termal kaplıcalarının o zamanki adı olan Pythia adları birleştirilerek havalinin ortak adı PYLOPYTHİA adını kullandığı sanılmaktadır. Daha sonraki kaynaklarda XENODOCHION adına rastlanmaktadır. 15. ve 16.yy. tarihçileri ise bu yöre için Yalakova adını kullanmışlardır. Bölgeye Yalakabad da denmiştir. 16.yy. tarihçilerinden bazıları, Yalakova adının İzmit ve Yalova’ya egemen olan ve İstanbul tekfuru ile ilişkisi bulunan Yalakonya adında bir kadının adıyla bağlantılı olduğu görüşündedirler. Evliya Çelebi Kara Yalvaçoğlu tarafından fethedilen havalinin Kara Yalovaç olarak adlandırıldığını yazmıştır. Yalıova olan bu adın zamanla ( -ı) harfinin düştüğü ve Yalova olarak söylendiği bilinmektedir. Atatürk’ün davranışı da , bu iddiayı doğrular görünümdedir. Atatürk , Türk Tarihi ile ilgili olarak Yalova’yaptığı bir çalışmanın altını imzalarken , 16 / 17 .8.1931 tarihini yazmış ve altına "YALİ OVA / YALOVA" notunu düşmüştür. 

Plaka Kodu: 77

Alan Kodu: 0 226

Nüfusu(2013): 124,018

Yalova Hakkında Kısa Bilgi; Türkiye’nin Marmara bölgesinde bulunan il merkezidir. Tarihi ve turistlik bir şehir olan Yalova yaz sezonunda çok fazla turiste ev sahipliği yapmaktadır. Termal ilçesinde bulunan şifaları suları turizm alanında Termal ilçesini oldukça geliştirmiştir. Kış aylarında da oldukça talep olan tesislere yaz aylarında da yoğunluk gösterilmektedir. Diğer ilçelerinde ise yaz sezonunda canlılık olmaktadır. özellikle Çınarcık ilçesi yaz sezonlarında oldukça kalabalık geçmektedir. Şehir yaz aylarında park sorunu çekmektedir. Arabanızı bir yere park edip şehir içinde kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Tarihi Yerleri; Yürüyen Köşk, Karaca Arboretum, Rüstempaşa Camii, Hacı Ali Paşa Camii,
Valide Hamamı, Yalova Kağıthanesi, Yalova Açık Hava Müzesi, Karlık Yaylası, Beş Melek Kilisesi, Sudüşen Şelalesi, Armutlu Kaplıcaları, Harmankaya Tabiat Parkı, Çınarlı Yol (Çınarlı Hıyaban), Termal Atatürk Köşkü, Hersekzade Ahmet Paşa Ve Külliyesi, Kurşunlu Hamamı, Kara Kilise, Termal Kaplıcaları, Hasanbaba Mesire Yeri, Delmece Yaylası, Erikli Yaylası, Üvezpınar, Altınova Hersek Gölü, Dipsiz Göl, Çobankale Kaya Anıtı, Kent Ormanı Çifte Şelale, Teşvikiye İkiz Şelaleler, Yedi Havuzlar, Ata Park, Aşıklar Çeşmesi, Yaver Köşkü, Üç Azizeler.

Son dakika seçim 2018 sonuçları! Oylar sayılırken Yalova seçim sonuçları da gelmeye başladı. "24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce'nin bölgesi Yalova'da hangi parti önde, partiler kaç milletvekili çıkardı?" gibi soruların cevabı sürekli güncelenen haberimizde. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı çatısı altında AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi'nin yarıştığı seçim 2018 Yalova sonucu ne? 1 Kasım 2015'deki genel seçimlerde AK Parti'nin  % 49 oy CHP'nin ise % 31.7 oy alabildi şehirde tablo nasıl değişecek?

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

MERKEZ

Toplam Sandık:270
Toplam Seçmen:97.657
Açılan Sandık:9
Açılan Sandık Oranı:% 3,33
Kullanılan Oy:2.491
Geçerli Oy:2.471
Katılım Oranı:% 86,19

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 53,221.315
  AK PARTİ:% 45,331.120
  MHP:% 7,89195
MİLLET İTTİFAKI:% 30,23747
  CHP:% 19,59484
  İYİ PARTİ:% 9,02223
  SAADET PARTİSİ:% 1,6240
HDP:% 11,66288
DİĞER:% 4,86120
HÜDA PAR:% 0,041

ALTINOVA

Toplam Sandık:61
Toplam Seçmen:18.767
Açılan Sandık:7
Açılan Sandık Oranı:% 11,48
Kullanılan Oy:799
Geçerli Oy:787
Katılım Oranı:% 91,11

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 66,45523
  AK PARTİ:% 60,36475
  MHP:% 6,148
MİLLET İTTİFAKI:% 30,62241
  CHP:% 19,57154
  İYİ PARTİ:% 9,5375
  SAADET PARTİSİ:% 1,5212
HDP:% 2,0316
VATAN PARTİSİ:% 0,645
HÜDA PAR:% 0,252

ARMUTLU

Toplam Sandık:23
Toplam Seçmen:6.829
Açılan Sandık:2
Açılan Sandık Oranı:% 8,7
Kullanılan Oy:571
Geçerli Oy:570
Katılım Oranı:% 88,25

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 53,86307
  AK PARTİ:% 39,47225
  MHP:% 14,3982
MİLLET İTTİFAKI:% 32,46185
  CHP:% 19,82113
  İYİ PARTİ:% 9,6555
  SAADET PARTİSİ:% 2,9817
HDP:% 13,1675
DİĞER:% 0,533

ÇINARCIK

Toplam Sandık:69
Toplam Seçmen:23.879
Açılan Sandık:5
Açılan Sandık Oranı:% 7,25
Kullanılan Oy:1.312
Geçerli Oy:1.294
Katılım Oranı:% 85,42

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 51,31664
  AK PARTİ:% 43,43562
  MHP:% 7,88102
MİLLET İTTİFAKI:% 38,87503
  CHP:% 30,45394
  İYİ PARTİ:% 8,04104
  SAADET PARTİSİ:% 0,395
HDP:% 9,51123
DİĞER:% 0,314

ÇİFTLİKKÖY

Toplam Sandık:80
Toplam Seçmen:26.885
Açılan Sandık:4
Açılan Sandık Oranı:% 5
Kullanılan Oy:738
Geçerli Oy:730
Katılım Oranı:% 89,78

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 50,96372
  AK PARTİ:% 40,27294
  MHP:% 10,6878
MİLLET İTTİFAKI:% 44,52325
  CHP:% 34,52252
  İYİ PARTİ:% 9,3268
  SAADET PARTİSİ:% 0,685
HDP:% 3,4225
DİĞER:% 1,18

TERMAL

Toplam Sandık:12
Toplam Seçmen:4.161
Açılan Sandık:1
Açılan Sandık Oranı:% 8,33
Kullanılan Oy:329
Geçerli Oy:329
Katılım Oranı:% 93,73

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 77,51255
  AK PARTİ:% 72,95240
  MHP:% 4,5615
MİLLET İTTİFAKI:% 19,1563
  CHP:% 7,2924
  İYİ PARTİ:% 7,2924
  SAADET PARTİSİ:% 4,5615
DİĞER:% 2,749
HDP:% 0,612

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN