Son dakika! Yusuf Nazik sorgu için Ankara'da

Son dakika! Yusuf Nazik sorgu için Ankara'da

MİT'in Suriye'de yakaladığı Reyhanlı saldırı faili Yusuf Nazik sorgu için Ankara'ya getirildi. Sorgusuna ara verilen Yusuf Nazik sağlık kontrolüne götürüldü.

MİT Başkanlığı böylece, FETÖ militanlarına karşı son dönemde yürüttüğü başarılı sınır ötesi operasyonlara bir yenisini de Lazkiye’de gerçekleştirdiği operasyonla eklemiş oldu.

Edinilen bilgiye göre, operasyonun gerçekleştirildiği yaklaşık 400 bin nüfuslu Lazkiye şehir merkezi, Türkiye sınırına yaklaşık 80-90 km uzaklıkta bulunuyor. Tartus’un korunmasında stratejik önemi bulunan bölge, rejim askerleri ve istihbarat birimleri tarafından kontrol altında tutuluyor. Bölge ayrıca Suriye rejimine yakın unsurlar tarafından radarlarla da takip ediliyor.

SIKI KORUNUYORDU

Reyhanlı saldırısını, Suriye askeri istihbaratından aldığı talimatla organize eden terörist Yusuf Nazik'in MİT tarafından Lazkiye şehir merkezinde tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Uzun bir süre takip edilen ve Suriye rejimi tarafından sağlanan imkanlarla korunan terörist, şehir merkezinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Terörist, TSK’nın da desteği ile Türkiye’ye getirilerek sorguya alınırken, operasyonda yabancı herhangi bir devletten istihbari ya da lojistik destek alınmadı.
Türkiye, özellikle 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında "terörle kaynağında mücadele" amacıyla sınır ötesi operasyonlar gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda güvenlik güçleri arasındaki koordinasyonla, başta PKK ve FETÖ üyesi olmak üzere çok sayıda terörist Türkiye’ye getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN