Sosyal medya fenomenleri aman dikkat vergi cezası gelebilir! IBAN zorunlu oldu cezai yaptırımlar başladı

Sosyal medya fenomenleri aman dikkat vergi cezası gelebilir! IBAN zorunlu oldu cezai yaptırımlar başladı

Tanınmış kişilerin youtube, tiktok ve daha nice sosyal medya üzerinden kazanç sağlamasına dair düzenlemeler getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçerek İBAN zorunluluğu getirdi. Bunun üzerine cezai yaptırımlar boy gösterirken nelerin yapılması gerektiği merak konusu oldu.

Sosyal medya fenomenleri için geçerli olan IBAN şartı yürürlüğe girdi. Sosyal medya üzerinden gelir elde edenler için yüzde 15 seviyelerinde vergi istisnasından yararlanabilmek için Türkiye'de yer alan bir banka üzerinden hesap açılması gerektiği belirlendi. Kişinin eksik yatırması ya da yatırmaması durumunca vergi cezaları boy göstermeye başlamaktadır. IBAN şartının getirildiği bu durumda TBB'den onay alınarak ceza uygulamasına başvurulacaktır.

Vergi cezası gelebilir!

Yapılan düzenlemelere göre 12 Ocak 2022 318 sayılı gelir vergisi tebliğinin çıkarılmasıyla beraber Youtuber'ların yüzde 15'lik istisnadan yararlanması için öncelikle Türkiye'de kurulu olan bankalar üzerinden hesap açılması ve gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Bunun üzerine youtuberlar banka hesabı açmaz ve evrakları tamamlamaz bunun yanı sıra ise eksik yatırma durumlarında ise vergi cezası kesileceği duyuruldu. 318 tebliğ istisna belgesi alan mükelleflerin IBAN bilgilerinin doğru şekilde ekranlarda olması gerektiği belirlendi.

Sosyal medya fenomenlerine vergi cezası

Diğer düzenlemeler

- Reddi miras yapan mirasçılarada dair bilgilerde Adalet Bakanlığı aracılığı ve otomatik temin edilmesine dair gelişmeler yapıldı.

- Vergi dairelerde yer alan ilan listelerinde sistem üzerinde hazırlıklar Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden ilana yönelik çalışmalar gerçekleşir.

- Vergi dairelerinde gerçekleşen düzenlemeler ve ödeme emirleri içerinde yer alan vergi ve ceza ihbarnameleri için muhasebe fişi elektronik ortam üzerinden tamamlanması istenir. Aynı zaman da elektronik imza ise zorunlu hale getirildi.

- Fiziki POS (FPOS) ile Vergi Dairesi Tahsilat İşlemlerinin yaygınlaştırma işlemlerine devam edilecek.

- Birçok iş yeri ve daha farklı işlemler için gerekli olan borcu yoktur yazısı için sistem otomatik doldurulması hedeflenirken sistem üzerinden taleplerde yer almaktadır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN