Sosyal medyadan aday çıktı

Sosyal medyadan aday çıktı

AK Parti'den Ağrı belediye başkan adayı olarak gösterilen Savcı Sayan sosyal medyanın gündemi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Ağrı belediye başkan adayı olarak açıkladığı Savcı Sayan, geçmişi nedeniyle sosyal medyada gündem oldu. Siyasete CHP saflarında başlayan Savcı Sayan, Deniz Baykal döneminde büyük bir yükseliş yakalamıştı. Deniz Baykal'ın en yakınındaki isimler arasında yer alan Sayan, Baykal'ın istifa açıklamasını ağlayarak izlemesiyle hafızalara kazınmıştı.

Baykal döneminde MYK üyesi olan Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçilmesinin ardından bu koltuktan olmuştu. MYK'daki yerini kaybetmesinin ardından art arda CHP aleyhine açıklamalarda bulunan Savcı Sayan, daha sonra AK Parti'ye yakınlık göstermeye başlamıştı. Bunun ilk meyvesini 2015 seçimlerinde alan Sayan, İzmir'den milletvekili adayı olarak gösterilmiş ancak sırasının çok geride olmasından dolayı seçilememişti.

AK PARTİ'Yİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

Savcı Sayan'ın 26 Nisan 2008 tarihinde 32. CHP Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada kullandığı ifaler de AK Parti saflarına katıldıktan yeniden gündeme gelmişti. Kurultaydaki konuşmasında AK Parti hükümetine çok sert eleştirilerde bulunan Sayan “Biz iyiyi de biliriz kötüyü de biliriz. Biz kötüyü bilmeseydik hepimiz şimdi AKP'nin milletvekiliydik. Eğer bu ülkede reçelin kilosu balığın kilosunu geçmişse bazı şeyler yozlaşmış demektir. AKP'den gelirken Hz. Ömer'in adaletini getireceğiz demişti. Biz onlara saygı duymuştuk o zamanlar. Hz.Ömer devletin işini yaparken devletin kendi işini yaparken kendi mumunu yakardı. Acaba bunlar gemilerde kimin mumunu yakıyorlar? Sayın Genel Başkanım ,Sayın Deniz Baykal, bu ülke hangi denizleri yok etmişse bundan zarar görmüştür. Ben senin gözlerinde Anadolu'yu ve Atatürk'ü görüyorum.” cümlelerine imza atmıştı.

AĞRI’DA SEÇİM TEKRARLANMIŞTI

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanlığı yarışı başa baş geçmiş ve seçim tekrarlanmıştı. Zamanında yapılan seçimlerde BDP’nin adayı Sırrı Sakık 20.600, AK Parti'nin adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy almıştı. 1 Haziran’daki tekrarlanan seçimde ise BDP’nin adayı Sırrı Sakık 23 bin 460 oy alarak belediye başkanı seçilmişti. AK Parti'nin adayı Hasan Arslan’a ise su seçimde sandıklardan 20 bin 609 oy çıkmıştı. Sırrı Sakık daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Savcı Sayan'ın AK Parti'den Ağrı belediye başkanlığına aday gösterilmesinin ardından sosyal medyada tepki mesajları paylaşılmaya başlandı. Sayan'ın eski sözlerinin yer aldığı videolar paylaşılarak aday olmasına tepki gösterildi.

İşte bazı tepkiler;

AlteRed CaRboN -@rotinda_b Agîri akp bb adayı savcı sayan. HDP Agîride zafer ilan edebilir, aday kim olursa olsun kazanmistir

2A - @kptterb
Sonunda Savcı Sayan'ı bir yere aday yapmışlar tüm Twitter aleminin gözü aydın, dualarımız onunla, bundan sonrasını Ağrı düşünsün..

ismet özturna - @iozturna
AKP'nin yeni yıldızı Savcı Sayan Ağrı'da ağrı mı çeker, kafayı mı çeker bilmem... Ama sanırım Ağrı, Ağrı olalı böyle karnaval görmemiş olacak...

hsynturk - @erdemli_ol
Savcı Sayan'ı Ağrı Belediye Başkan adayı gösteren AKP, HDP ye jest yaptı.

Erhuyk - @Erhanuyk
Savcı Sayan: Yılanlar sadece deri değişir.Yılan yine yılandır.Şekil Savcı Sayan.

erdem - @errdemglr
AKP Ağrı Belediye Başkan adayı Savcı Sayan'dan 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ'ye övgüler.

Onur BAYAR - @onurbayar07
Savcı Sayan gibilerini partine sokmayacaksın.

Ozqur - @Ozqur20
Savcı Sayan AKP Ağrı Belediye Başkan adayı ! Bu aklı akp ye kim verdiyse baya çuvalamislar

Mustafa Akyıldız - @MustafaAkyldz61
Ak partinin en iyi dönemine "zulüm" yakıştırması yapan Savcı Sayan'ın Ak parti Ağrı belediye başkanlığına aday gösterilmesini kabul etmek mümkün değil. Malesef ülkemizde siyaset böyle yapılıyor. Tarihe not düşelim; Bu adam Ağrı'yı kazanırsa ileride mutlaka bir patlak verecektir!

Binanaleyh - @onlytruebelief
Ben anlamıyorum, bir insan neden Savcı Sayan tarafından yönetilmek ister ki?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN