Soylu: Tampon bölgedeki DEAŞ'lı terörist ABD'ye gönderildi

Soylu: Tampon bölgedeki DEAŞ'lı terörist ABD'ye gönderildi

İçişleri Bakanı Soylu, tampon bölgedeki DEAŞ'lı teröristin uçakla ABD'ye gönderildiğini açıkladı. Soylu, intihar olaylarıyla gündeme gelen siyanür satışı için de "Arkadaşlarımız bir araya gelerek bir değerlendirme yapacak. Yapılması gerekenlerle ilgili bir adım atılacak" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tampon bölgede bekleyen DEAŞ'lının ABD'ye gönderildiğini açıkladı.

Soylu, Türkiye'nin sınır dışı etmesi sonrası Yunanistan'ın ülkesine kabul etmediği ve ABD'ye gönderilmesi için seyahat belgesi düzenlenmesinin beklendiği ABD vatandaşı yabancı terörist Muhammad Darwis hakkında açıklamalarda bulundu.

"DEAŞ'LI TERÖRİST UÇAK İLE ABD'YE GÖNDERİLDİ"

Soylu "Bugün de bir Amerikalı, Yunanistan ile bizim aramızdaki sınırda kalan Amerikalı, biraz önce uçakla Amerika'ya sınır dışı edildi İstanbul'dan. İki de Alman uyruklu vatandaş, DEAŞ mensubu olduğunu söyleyebilirim. Bugün de toplam 3 yabancı terörist, savaşçı olarak teknik olarak nitelendirdiğimiz, bizim uyruğumuzda olmayan yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye'den sınır dışı edildiler" dedi. 

DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'ye çok yakın bir ismin yakalandığını söylediği anımsatılarak, bu kişinin kimliğine ilişkin soruya karşılık Soylu "Sadece şu kadarını söyleyebilirim, Avrupa'da da Türkiye'de de önemli bombalamaları gerçekleştiren bir isimden bahsedebilirim hepsi o kadar. Sorgulama sürüyor" ifadelerini kullandı.

SİYANÜR İÇİN GEREKLİ ADIM ATILACAK

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Soylu, Beyaz Miğferler'in kurucusu James Gustaf Edward Le Mesurie'in ölümüne yönelik soruşturma için ""İşin başından itibaren çok yoğun bir soruşturma devam ediyor. Hem idari hem de adli soruşturma var. Biz bu konuda özellikle müteveffanın vatandaşı olduğu İngiltere'ye sürekli bilgi aktarımında bulunduk. Olayın olduğu ilk andan itibaren İngiltere makamlarına detaylı da bilgi aktarımında bulunduk. Şu anda soruşturma devam ediyor. Bir kere soruşturmadaki bir iki detayı söyleyeyim ama onunla tamamlayacağım, örneğin ilk önemli detay, evin kapısının evin içerisinden hem de bizim bildiğimiz usullerin dışında bir usulle kilitli olduğudur yani güçlü bir kilide sahip olduğudur. Yine yukarıdan aşağıya düşerken bilek kısımlarında bir kırılma söz konusu olduğudur. Bütün bunların üzerinden tüm değerlendirmeler yapılmaktadır. Muhakkak ki ilk aşamada intihar gibi gözükse de bizim sorumluluğumuz olayı bütün yönleriyle değerlendirmektir" dedi.

Soylu, intihar olaylarıyla gündeme gelen siyanür satışına ilişkin ise "Elbette ki çağın getirdiği, iletişimin kolaylığının getirdiği, bazen internetin yaygınlığının oluşturduğu sadece bu değil, birçok meseleyle karşı karşıyayız. Bugünkü vaka olmadan önce de arkadaşlarımız böyle bir değerlendirmeyi yapmışlardı. Tüm kurumlar kendi içerisinde bu konuyla ilgili çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde, galiba ayın 19'unda olması lazım, 19'unda arkadaşlarımız, bütün kurumlar bir araya gelecekler ve bir değerlendirme yapacaklar. Onun üzerine hangi tedbirleri alabiliriz, mevzuatta neler var, mevzuattaki birtakım yapılması gerekenler, atılması gereken adımlarla ilgili değerlendirmeler olacaktır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN