Soylu'dan kayyum açıklaması: Teröriste moral de mama da belediyelerden gidiyor

Soylu'dan kayyum açıklaması: Teröriste moral de mama da belediyelerden gidiyor

HDP'li belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu "Dağda silahlı mücadeleyi evlatlarımız veriyorsa, sınır ötesinde bu ülkeye saldıranlara karşı can pahasına büyük bir mücadele veriyorsak bunu yapmak zorundaydık. Çünkü o teröriste moral de mama da o belediyelerden gidiyor" dedi. Soylu, yılbaşından beri 80 bin 570 operasyonda 635 teröristin öldürüldüğünü de açıkladı.

Ankara'da Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "40 yıldır PKK terörüyle mücadele ediyoruz. Sadece yılbaşından beri 80 bin 570 operasyon yapmışız, 635 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirmişiz" dedi. Soylu, görevden alınan 3 belediye eş başkanını kastederek, "Üç gün oldu biri çıkıp, 'Bana itiraf atılmıştı' demedi" ifadesini kullandı.

"SANDIK AYRIDIR, MAHKEME AYRIDIR"

"Eğer dağda silahlı mücadeleyi evlatlarımız veriyorsa, sınır ötesinde bu ülkeye saldıranlara karşı can pahasına büyük bir mücadele veriyorsak bunu yapmak zorundaydık. Çünkü o teröriste moral de mama da o belediyelerden gidiyor" diyen Soylu, şöyle devam etti: "3 belediye başkanını görevden aldık. Kanunların verdiği yetkiyi, yine kanunların verdiği sorumluluğu yerine getirmek için kullandık. Yanlış hiçbir şey yapmadık Seçilmişlikten başka bir şey söylemiyorlar. Seçilmişlik elbette ki değerlidir ancak demokrasi bir truva atı değildir. Seçimler de hukuk mahkemesi değildir. Suçu işleyip seçime girerek yasalar karşısında aklanamazsınız. Sandık ayrıdır, mahkeme ayrıdır."

"BİZ YÜZÜNE KARA ÇALINMASIN DİYORUZ"

Soylu "Kimse kusura bakmasın biz haklıyız. 3 gündür her türlü itirazları ortaya koydular. Daha 3 gündür bir tanesi çıkıp 'benim PKK ile ilişkim yok, bana iftira atılmıştır' demedi. Biz yüzüme kara çalınmasın diyoruz. 3 gündür bizim böyle bir şey söz konusu değildir diyemedi. PKK ile iltisaklı kişilere müdahale ettiğimiz için biz kabahatli oluyoruz. Biz ne yaptığımızı, neyin mücadelesini verdiğimizi biliyoruz" dedi.

"Sigara kaçakçılığı, PKK için ciddi bir finansman kaynağıdır" diyen Soylu "Buraya çok büyük bir darbe vurduk. 2019 Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığımızın verileriyle 2014’te Türkiye’de kaçak sigara oranı yüzde 22,3’tü, 2018 sonu itibarıyla bu oran yüzde 1.4’e gerilemiş durumdadır. Ülkenin vergi geliri kaybının da, PKK’ya giden paranın da bu sayede ciddi şekilde önüne geçmiş olduk" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN