Asıl mesleği Şehir ve Bölge Planlamacılığı olan ancak sosyal medyada "Gıda Dedektifi" adı altında açtığı hesapla Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarını sık sık hedefe koyan Musa Özsoy, bir kez daha uzmanlık alanı dışına çıkarak gündem oldu. Gıda bilimi konusunda hiçbir akademik yetkinliği bulunmamasına rağmen uzman edasıyla yaptığı paylaşımlar nedeniyle Gıda Mühendisleri Odası tarafından da sert dille eleştirilen Özsoy, gıda sektörünün ardından bu kez makroekonomi ve medya-siyaset ilişkilerine el attı.
GIDADAN SONRA YENİ HEDEF EKONOMİ VE MEDYA
Firmalara yönelik kampanyalarıyla sık sık "itibar suikastı" iddialarının merkezinde yer alan Özsoy, X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden Yeni Şafak gazetesinin "Şimşek'in Enflasyonla Mücadele Programı Çöktü" başlıklı manşetini paylaştı.
Kendisini ekonomi, siyaset ve medya ilişkileri uzmanı yerine koyan Özsoy, paylaşımında şu iddialı ifadelere yer verdi: "Yeni Şafak'a bakın siz! Acaba bu manşet atılmadan önce arkada neler döndü? 90'larda hükümeti yönetiyorlar diyerek 'malum medya baronlarına' laf söyleyenler, bugün göz göre göre hükümet programlarına dinamit koyuyor. Bu manşete söyleyecek bir sözünüz yok mu?"
HER KONUDA 'UZMAN'
Gıda endüstrisinin dinamikleri, ürün içerikleri ve halk sağlığı gibi son derece hassas konularda mesleki bir yetkinliği olmadan kitleleri yönlendirmeye çalışan Özsoy'un, şimdi de ekonomi programları, enflasyon hedefleri ve medya baronları gibi karmaşık konularda "bilirkişi" edasıyla yorum yapması dikkat çekti.
Gıda Mühendisleri Odası'nın geçmişte yaptığı uyarıları haklı çıkarırcasına, "Gıda Dedektifi"nin popülaritesini artık ekonomi ve iç siyaset arenasında da kullanmaya çalışması, "Sözde gıda dedektifi şimdi de ekonomistliğe soyundu" yorumlarını beraberinde getirdi.
Yeni Şafak'a bakın siz!
— Musa Özsoy (@Musaozsoy) April 20, 2026
Acaba bu manşet atılmadan önce arkada neler döndü?
90'larda hükümeti yönetiyorlar diyerek "malum medya baronlarına" laf söyleyenler, bugün göz göre göre hükümet programlarına dinamit koyuyor.
Bu manşete söyleyecek bir sözünüz yok mu?@HMBakanligi pic.twitter.com/08bNbKHxgH
