Sözleşmeli öğretmenlik süresi ne kadar? Kaç yıl sözleşmeli öğretmenlik yapılıyor?

Sözleşmeli öğretmenlik süresi ne kadar? Kaç yıl sözleşmeli öğretmenlik yapılıyor?

Sözleşmeli öğretmenlik süresi kaç yıl oldu? sorusu mülakat sonuçlarının açıklanması ile birlikte araştırılmaya başlandı. Peki Sözleşmeli öğretmenlik 3+1 ne demek? Sözleşmeli öğretmenlik süresi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Eğitim Vizyonu tanıtım toplantısında açıklama yapmıştı. İşte "Erdoğan Sözleşmeli öğretmenlik süresi için ne demişti?", "Sözleşmeli öğretmenlik süresi kaç yıl oldu?", "Sözleşmeli öğretmenlik 3+1 ne demek?" sorularının yanıtı ve sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarına dair tüm gelişmeler...

Haberimizde "Sözleşmeli öğretmenlik süresi kaç yıl oldu?", "Sözleşmeli öğretmenlik 3+1 ne demek?" sorularının yanıtını bulabilir 15 Ocak 2019 Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarına dair gelişmeleri takip edebilirsiniz.  Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Eğitim Vizyonu tanıtım toplantısında sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili açıklama yapmıştı. Aynı toplantıda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'da  Eğitimde 2023 vizyonunu açıkladı. Hem Erdoğan hem de Selçuk sözleşmeli öğretmenlik süresi ile ilgili açıklama yapmıştı. İşte sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarından sonra aranmaya başlanan Sözleşmeli öğretmenlik süresi ile ilgili merak edilen detaylar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÜRESİ İLE İLGİLİ NE DEDİ? 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
 
"2023 vizyonu ile eğitimde istediğimiz seviyeye çıkacağımıza inanıyorum.

Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. 4 artı 2 olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süresini 3 artı 1 toplam 4 yıla indiriyoruz.

Biz göreve geldiğimizde söz verdiğimiz gibi eğitim sistemimizi dersanelere ihtiyaç duymayan bir hale getirmeye çalıştık.

Ne yazık ki bunu geç başardık. Bu nedenle FETÖ'ye 1 milyar lira gitmesine engel olamadık. Her seferinde bazı eller devreye girdi, dersanelerin hacıyatmaz gibi ayakta kaldığını gördük.

Dershanelerin üzerine kararlılıkla gidince işin ucu darbe girişimine gitti.

Farklı isimler, görüntüler ve kamuflajlar altında bu paralel eğitim sistemi varlığını sürdürüyor. Vizyon belgemizde yer alan öğretmen standardından okullar arasındaki eğitim öğretim farkının kapatılmasına kadar bir dizi düzenleme hayata geçtiğinde bu sorunu gerçekçi şekilde çözmüş olacağız.

Bizim gözümüzde sayıları 920 bini bulan öğretmenlerimiz, bayrağımızın dalgalandığı her yerde fedakarca görev yapan birer kahramandır

Geri kalmış bölgelerde görev yapan öğretmenlerimizi teşvik edecek birtakım tedbirler alınacak

Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz. Artık bu eğitimi Bakanlığımız verecek.

Anaokulu eğitimini gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz"

ÖĞRETMENLER İÇİN TEŞVİK TEDBİRLERİ GELİYOR

Öğretmenlerimizi teşvik edecek bazı tedbirler alacağız. Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz. Bu eğitimi artık bakanlığımız kendisi verecek. Ayrıca tüm öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini meslek içi eğitim yoluyla hedeflerimize uygun seviyeye çıkartacağız.

Anaokulu eğitimini de gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz. Her biri gece karanlığını delen bir yıldız olarak gördüğümüz öğretmenlerimize imkanlar nispetinde her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz.

MESLEK İÇİ EĞİTİM

Ayrıca tüm öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini meslek içi eğitim yoluyla hedeflerimize uygun seviyeye çıkartacağız.

Hala ihtiyari olan anaokulu eğitimini de gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz. Her biri gece karanlığını delen bir yıldız olarak gördüğümüz öğretmenlerimize imkanlar nispetinde her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz.

19-01/15/sozlesmeli-ogretmenlik-suresi-kac-yil-oldu.jpg

BAKAN ZİYA SELÇUK SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK 3+1 İÇİN NE DEDİ? 
 

Eğitimde 2023 vizyonunu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sözleşmeli öğretmenler ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Selçuk açıklamasında:

Sözleşmeli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilmiş bir sistemdir. Devlet kadrolarının kontrol altına alınmaya çalışılması ve sürekli olarak öğretmenleri dinamik ve yenilikçi tutmaya çalışan sistemdir. Sözleşmeli öğretmen olarak görev alan kişiler görev süresince öğretmen performans puanı için sürekli olarak çalışmakta ve kendini geliştirmeye çalışmak zorundadır. Bu şekilde düşünce yapısı nedeniyle oldukça iyi bir sistem gibi görülmektedir.

Öğretmenlerin kendini tekrarlamasını ve oldukları yerde saymasını engelleyen sürekli olarak kendini geliştiren öğretmenler yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Sözleşmeli öğretmenlerde, kadrolu öğretmenlerin sahip olduğu bazı özlük hakları yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin tayin isteme ve atanma yeri gibi seçme şansları bulunmamaktadır; bu sebeple kadro almalarında bölge ile alakalı olarak gecikmeler yaşanabilmektedir. Sözleşmeli öğretmenlerden SSK kesintisi yapılmaktadır, sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenlere göre daha az maaş almaktadırlar ve kadroluların aksine maaşlarında sözleşmeli olarak görev yaptıkları süreç içinde görev yaptıkları okullardan tahsil ederler. Bu durum zaman zaman maaş gecikmeleri yaşamalarına da neden olabilmektedir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÜRESİ KISALDI

"2023 vizyonu ile eğitimde istediğimiz seviyeye çıkacağımıza inanıyorum. Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. 4 artı 2 olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süresini 3 artı 1 toplam 4 yıla indiriyoruz' dedi. MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, '2023 Eğitim Vizyonu'nun detaylarını açıkladı. Bakan Selçuk, "Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen artırıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm yöneticilerimizin ehliyet ve liyakat temelli olması konusunda ülke çapında bir bakış açısını da paylaşmış olacağız" dedi. 

19-01/15/sozlesmeli-ogretmenlik-3-1.jpg

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10-31 Aralık tarih aralığında mülakatları sona eren sözleşmeli öğretmen adayları, mülakat sonuçları bilgisini 15 Ocak tarihinde öğrenebilecek. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanacağı saat ise MEB tarafından paylaşılmadı. Bu tarihten sonra itirazlar 16-18 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN 

HANGİ BÖLÜME KAÇ KONTENJAN AYRILDI?

MEB, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrıldı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

3+1 yıl şeklinde hizmet edecek olan 20 bin sözleşmeli öğretmenin atama tercihleri 28 Ocak – 1 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacak. Ataması yapılacak 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Bu branşı 2 bin 38 ile İngilizce ve 1.910 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip ediyor. Öğretmen atamaları ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN