SP lideri Karamollaoğlu'dan Erdoğan'ın 'birlikte çalışalım' teklifine yanıt

SP lideri Karamollaoğlu'dan Erdoğan'ın 'birlikte çalışalım' teklifine yanıt

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'birlikte çalışalım' teklifine yanıt verdi. Karamollaoğlu, "Benim kanaatim 2 yıldan önce Türkiye'de seçim olmaz. İktidarda bulunan partinin, şartlar uygun değilken, 'Efendim gecikirsek daha da kötü olacak' diye bugünkü şartlarda seçim yoluna gideceğini zannetmiyorum" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Karamollaoğlu, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin verimli geçtiğini belirtti.

"TEKLİFİ GARİPSEMEDİM"

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Birlikte çalışalım" teklifinde bulunduğu iddialarıyla ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanı bizim konuşmamız tamamlandıktan ve ben ayrılmadan önce böyle bir ifade kullandı. Ben de bunu garipsemedim. Çünkü biz geçmişte birlikte siyaset yaptık; ancak bu konuyu şu anda zait olarak gördüğümü ifade ettim. Zaman içinde bunlar da görüşülür, görüşülmez, demiyorum. Biz herkesle çalışabiliriz; ancak yanlışlar terk edilmeden birlikte çalışma imkanı olmaz" ifadelerini kullandı.

"2 YILDAN ÖNCE ERKEN SEÇİM OLMAZ"

SP lideri Karamollaoğlu, erken seçim ihtimaline ilişkin soru üzerine ise şunları söyledi:

"Ben şimdi seçime gidiyorum' demesini mümkün görmüyorum; ancak bu istikamette müspet birtakım adımlar atmaya başlar ve bunun neticesini hisseder, toplumda da böyle bir his doğarsa o zaman seçime gidebilir. Ben de bunun en az 2 yıla ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Yani benim kanaatim 2 yıldan önce Türkiye'de seçim olmaz. İktidarda bulunan bir partinin, şartlar uygun değilken, 'Efendim gecikirsek daha da kötü olacak' diye bugünkü şartlarda seçim yoluna gideceğini hiç zannetmiyorum. Hele de İstanbul seçimlerini gördükten sonra."

'AF HAZIRLIĞI VAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Bugün 150 bin civarında KHK ile görevlerinden uzaklaştırılmış insan var. Ayrıca farklı kanaatlerle ceza görmüş veya itham altında insan var. Bunların içinde mahkemeye gidip masum olduklarını ispat edip görevlerine dönemeyenler var" dediğini aktaran Saadet lideri Karamollaoğlu, "Başka işle uğraşamıyorlar. Ben 'Bunun üstesinden gelinmesi lazım, bunu yapacak olan sizsiniz, bu af yoluyla da olabilir. Kendiniz birtakım çalışmalar yapıyorsunuz, bu mağduriyetlerin gecikmeden giderilmesine ihtiyaç var' dedim. Kesin olarak bir ifade kullanmamasına rağmen bu konuda birtakım hazırlıkların yapıldığı intibaı bende doğdu" açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN