Steve Irwin kimdir? Google maceracı Steve Irwin'i ana sayfasına taşıdı | Google doodle Steve Irwin

Steve Irwin kimdir? Google maceracı Steve Irwin'i ana sayfasına taşıdı | Google doodle Steve Irwin

Steve Irwin kimdir? Google neden Steve Irwin'i ana sayfasına taşıdı? Steve Irwin, 57. yaş gününde arama motoru Google tarafından unutulmadı.2006 yılında bir vatozun iğnesiyle hayatını kaybeden Steve Irwin özellikle belgesellerinde timsahlarla etkileşim kurabilmesiyle tanınıyordu. Belgeselci Steve Irwin, Google'ın doddle kısmında internet kullanıcılarını karşıladı. Animasyon halindeki görselleri görenler 'Google ana sayfadaki Steve Irwin kimdir, neden doddle oldu?' sorularını soruyor. İşte detaylar.

Google neden Steve Irwin'i doddle yaptı? Steve Irwin kimdir, nerelidir, ne zaman nasıl öldü? Yaptığı korkusuz hamlelerle belgesel tutkunlarının yakından takip ettiği Steve Irwin, 57. yaş gününde arama motoru Google tarafından es geçilmedi. Avustralya doğumlu Steve Irwin, ünlü belgesel kanallarının yayın akışına hayat vermişti. Steve Irwin kim? Google neden Steve Irwin'ı doddle yaptı? İşte detaylar...

19-02/22/ekran-resmi-2019-02-22-105601.png

STEVE IRWIN KİMDİR? GOOGLE STEVE IRWIN'I UNUTMADI

Google ölümünün 13. yılında Avustralyalı belgeselci Steve Irwin'i unutmadı. Özellikle belgesellerinde timsahlarla çekinmeden etkileşim kurabilmesiyle tanınan Steve Irwin, 2006 yılında bir vatozun iğnesiyle hayatını kaybetmişti. Peki, Steve Irwin kimdir? 

alnız Avustralya’da değil, tüm dünyada çok sevilen ve yüz binlerce hayranı olan 44 yaşındaki "timsah avcısı" lakaplı Steve Irwin, bir vatozun kuyruğunun çarpması sonucu hayatını kaybetti. Timsahlarla yaptığı yüzlerce tehlikeli gösterinin ardından Steve Irwin’in zararsız bir canlı olan vatoz yüzünden ölmesi şok etkisi yarattı. 

19-02/22/ekran-resmi-2019-02-22-105914.png

Sevdiği işi yaparken hayatını kaybeden Irwin, kaza sırasında, Avustralya’nın doğu kıyısında, Queensland eyaletinin Büyük Mercan Kayalıkları’nda sualtı belgeseli çekiyordu. Normalde insanlara saldırmayan, ancak çok yaklaşıldığında ve kıstırıldığında kendini savunmaya çalışan vatoz, bu sırada kuyruğundaki iğneyi zıpkın gibi Irwin’in göğsüne sapladı. Kalbi delinen Irwin, derhal denizden çıkarılarak helikopterle hastaneye götürüldü, ancak Irwin’in olay anında öldüğü sanılıyor.

19-02/22/ekran-resmi-2019-02-22-105922.png

Irwin’in yaptırdığı Avustralya Hayvanat Bahçesi’nin yüzlerce personeli, çok sevdikleri patronlarının ölüm haberini alınca şoke oldu ve gözyaşlarına boğuldu.

19-02/22/timsah-avcisi1.jpg

SIK SIK SORUNLAR YAŞADI

Steve Irwin, vahşi yaşama olan ilgisi ve Avustralya’da ilk kez 1992 yılında yayımlanan "Timsah Avcısı" adlı programıyla tanınıyordu. Irwin’in programı, Discovery kanalında da yayımlanmıştı. Avustralya Hayvanat Bahçesi’ni turistlerin ilgi odağı haline getiren Steve Irwin’in kamuoyundaki imajı, 2004 yılındaki bir olay yüzünden sarsıntı geçirdi. Irwin, hayvanat bahçesinde büyük bir timsahı beslerken bir kolunda henüz bebek olan oğlunu tutması nedeniyle büyük tepki çekmişti. Oğlunu tehlikeye sokmadığını belirten Irwin, güvenlik kurallarını ihlal etmekle suçlanmaktan kurtulmuştu. 

Irwin daha sonra Antarktika’da belgesel çekerken penguenlere, bir ayıbalığına ve kambur balinalara çok yaklaşmakla suçlanmıştı. Yine yaptığının yanlış bir şey olmadığını savunan Irwin, hakkında soruşturma açılmamasına karar verilmişti. Amerikalı Terri Irwin ile evli olan Steve Irwin’in 8 yaşında bir kızı ve Aralık ayında 3 yaşına girecek olan bir oğlu bulunuyor.

19-02/22/ekran-resmi-2019-02-22-105931.png

19-02/22/ekran-resmi-2019-02-22-110030.png

VATOZ SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

Belgesel seyircilerinin yakından tanıdığı dünyaca ünlü “timsah avcısı” Steve Irwin, dalış seferi sırasında bir vatoz tarafından göğsüne ölümcül darbe alıp yaşamını yitirdi. Hayatını vahşi doğaya adayan Avustralyalı “timsah avcısı” Steve Irwin, denizaltında çekim yaparken talihsiz bir kazaya kurban gitti. 44 yaşındaki Irwin, son kez kamera karşısına geçtiğinden habersiz, Büyük Mercan Kayalıklarında sualtı belgeseli çekiyordu. Steve ırwin kendini doğaya adayan ender insanlardan biridir.

19-02/22/220220190926527345813.jpg

DİKENLİ VATOZ BALIĞI NEDİR?

Dikenli vatoz, Dasyatidae familyasından, kuzeydoğu Atlantik Okyanusu'na ve Akdeniz'e özgün bir balık türüdür. Madeyra ve Fas'tan Britanya Adaları'na, Norveç'in güneyinden Baltık Denizi'ne, Atlantik'ten Akdeniz ve Karadeniz'in tamamında yaşar.

Yassı geniş bir vücudu ve uzun kuyruğu vardır. Yüzgeçleri tıpkı bir kanat gibidir ve deniz veya okyanusta ilerlerken bu kanatları çırparmış gibi bir görüntü oluşur. Ağızları ve solungaçları yassı vücudunun alt kısmındadır. Bu görüntü tıpkı bir yüzü andırmaktadır.  Gözleri ise vücudunun üst kısımda yer alır.

Vatozlar 10 cm’den 6-7 metre uzunluğa kadar farklı boyutlarda olabilirler. Renkleri gri ve mavi arasında değişebilmektedir. Ancak bazı albino vatoz balıkları bembeyaz bir renkte olabilir bazıları ise sadece siyah renkte olabilmektedir.

Vatoz balıklarının avını küçük deniz canlıları ve balıklar oluşturur. Avını pusu kurarak bekler ve beklemediği bir anda elektrik şoku ile yakalayarak yer.

Genellikle deniz ve okyanusların diplerinde yaşarlar ancak bazı tropik bölgelerde sığ suları da tercih ettikleri bilinmektedir.

Vatoz balıkları elektrikli vatoz ve iğneli vatoz olarak iki gruba ayrılır. Elektrikli vatoz balığı kuyruğunda bulundurduğu yüksek voltajdaki elektriği ile bir insanı öldürebilecek bir elektriğe sahiptir. İğneli vatoz balığı ise kuyruğunda bulundurduğu birkaç zehirli iğne ile tehlikeli olabilmektedir.

Vatoz balıklarının üremesi tıpkı diğer balıklar gibi yumurtlayarak olur ancak yumurta dişi vatozun vücudu içine atılır ve burada geliştikten sonra yumurtadan çıkan yavru vatoz balığının vücudundan çıkar. Bu tıpkı memeli hayvanların doğumuna benzer.

Steve Irwin kimdir? Google neden Steve Irwin'i ana sayfasına taşıdı? Steve Irwin, 57. yaş gününde arama motoru Google tarafından unutulmadı.2006 yılında bir vatozun iğnesiyle hayatını kaybeden Steve Irwin özellikle belgesellerinde timsahlarla etkileşim kurabilmesiyle tanınıyordu. Belgeselci Steve Irwin, Google'ın doddle kısmında internet kullanıcılarını karşıladı. Animasyon halindeki görselleri görenler 'Google ana sayfadaki Steve Irwin kimdir, neden doddle oldu?' sorularını soruyor. İşte detaylar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN