Şule Çet davasında şaşkına çeviren ifade: Dedektif gibi soru sormayın!

Şule Çet davasında şaşkına çeviren ifade: Dedektif gibi soru sormayın!

Geçtiğimiz yıl bir plazadan düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümüne ilişkin 2 sanıklı dava başladı. Sanıklardan Cağatay Aksu, ilk celsede tepki çeken ifadesinde müşteki avukatına yönelik “Dedektif gibi soru soruyorsunuz” dedi.

nkara’da geçtiğimiz yıl bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin 2 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması dün yapıldı. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, haklarında “cinayet”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakim karşısına çıktı. İddianamede,  genç kızın cinsel saldırıya maruz kaldığı ve plazadan atılarak öldürüldüğü belirtilirken, sanıklar ise suçlamaları reddetti.

Sanık Aksu, savunmasında “Bu kadar insan halen neden üstüme geliyor farkında değilim. Cinayet söz konusu değildir. Ona dokunmadık bile. Şu anda bile şoktayım” iddiasında bulunup, “03.50 sıralarında Şule, makam odasında yürümeye başladı. 40-50 saniye sonra peşinden gittim. Ben, onu gördüğümde sarkık vaziyetteydi. ‘Ne yapıyorsun sen?’ deyip tutmam bir oldu. Önce sol elimle tutmaya çalıştım başaramadım. Tuttuğum sırada kızarcasına bağırarak ‘Ne yapıyorsun sen?’ dedim. Atlarken ‘Ben gidiyorum’ dedi ve başka hiçbir şey söylemedi” dedi. Mahkeme başkanı da, Çet’in ev arkadaşının yolladığı mesajları sordu. Mesajlarda “Bu adam bana abayı yakmış, beni bırakmıyor” dediğini anımsatması üzerine sanık Aksu, “Ofise gelmeden önce oturduğumuz mekanda arkadaşıyla konuşmasına şahit olmuştum. Konuşmasında ev arkadaşını kastederek ‘Başıma bir de bu çıktı. Bunun kızıyla mı uğraşacağım başka dert yokmuş gibi’ demişti. Eve gitmemek için atılmış bir mesaj o. Onun yanına gitmemek için uydurulmuş mazeret” iddiasında bulundu. Sanık Aksu, bir müşteki avukatına da “Dedektif gibi soru soruyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Sanık Berk Akand ise ifadesinde “Çağatay’ın ayak seslerini duyuyordum. Oraya buraya koşturuyordu. Şişe sesi, peşi sıra bardak yıkama sesi duydum. sonra gelip “Şule, ‘Ben gidiyorum’ dedi ve camdan atladı gitti. Hadi biz de gidiyoruz” dediğini söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN