Şule Çet davasını bilirkişi aydınlatacak: Nasıl düştüğü incelenecek

Şule Çet davasını bilirkişi aydınlatacak: Nasıl düştüğü incelenecek

Çalıştığı plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybeden Şule Çet davasında 3 uzman bilirkişi görevlendirildi. Uzmanlar Şule Çet'in binadan nasıl düştüğünü inceleyecek.

Sözcü'de yer alan habere göre; Ankara'da bir plazanın 20. katından kuşkulu biçimde düşerek ölen Şule Çet davasında 3 uzman doktor, bilirkişi olarak görevlendirildi.

Olay yerinde keşif yapan 3 bilirkişi, Çet'in intihar etmesi ya da camdan aşağı atılması sonucu, cesedin düşme ve yere çakılma pozisyonunun nasıl olacağını araştırıp rapor verecek.

Bilirkişiler, Şule Çet'in 20 kattan düştükten sonra yerde yatarken çekilen fotoğraflarını inceleyip analiz edecek. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi Başkan ve üyeleri tarafından olay yerinde yapılan keşfe ilişkin tutanak, dava dosyasına girdi. Mahkeme heyeti, keşif sırasında, olay yerine ilk gelen polis memuru Özay Akbudak'ı dinledi. Akbudak, “Biz geldiğimizde sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand binanın önündeki bahçe kısmındaydı. Berk Akand panik halinde kendi kendine zarar vermeye çalışıyordu, ‘kız nasıl gider' diye olayın nasıl olduğunu anlamaya çalışıyordu, Çağatay sakindi. Her iki sanık da alkollüydü'' dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU AYDINLATACAK

Tutanağa göre bilirkişiler, Çet'in cesedinin bulunduğu yer ile düştüğü yer arasındaki yüksekliği, düştüğü yeri ve düşüş açısını inceledi. Bilirkişiler, “atlaması” ya da “düşmesi” halinde Çet'in görüntülerdeki gibi düşüp düşmeyeceğini, ayakkabı ve çorabının çıkıp çıkmayacağı, çıkması halinde ayakkabı ve çorabının hangi mesafelere gideceği ile cesedin yerde bulunduğu pozisyonu alıp almayacağı konusunda rapor hazırlayacak. Bilirkişiler rapor hazırlarken, Çet'in 20. kattan düştükten sonra yerde yatarken çekilen fotoğraflarından da faydalanacak. Bilirkişi raporu, olayın intihar mı cinayet mi olduğu konusuna da ışık tutacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN